Ir cilvēki, kuri drosmi ēd karotēm un to dara gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās. Viņi nebaidās būt atšķirīgi, izcelties un izaicināt, kas nozīmē – arī kļūdīties. Šoreiz raidījumā "Par to pašu" viesojas cilvēki, kuri izvēlas izcelties, nevis saplūst ar pūli: vairāku TV šovu dalībnieks un "drag queen" Kortnija (pazīstams arī kā Rendijs Indars Dikmanis), komunikāciju zinātnes studente, tetovētāja, modele un radošu projektu dalībniece Katrīna Juhna, kā arī apģērbu dizaina un grima entuziasts Emīls Voitko-Vītols un māksliniece Amālija Andersone. Par to, kā garderobe kalpo ne tikai estētikai, bet arī kā svarīgs emocionālās izpausmes līdzeklis, stāstīs psihologs Žanis Ovčinko.

Katrīna Juhna apstiprina, ka atšķirīgai stila izjūtai, kas izpaužas garderobes izvēlēs, ir divējāda nozīme: "Dažiem koša ģērbšanās ir tiešs atspoguļojums tam, kā viņi jūtas iekšēji, vai arī veids, kā sevi stiprināt, šādi sevi reprezentējot."

Šajā ceļā līdz sevis atrašanai un individuālā tēla izveidei gandrīz visi raidījuma viesi vairāk vai mazāk ir saskārušies ar apcelšanu un nesaprašanu jau bērnībā un skolas laikā. "Nezinu, kā bija citiem, bet mani sāka apcelt jau no pirmās klases. Tas nebija izskata dēļ. Devītajā klasē es sāku meklēt un atrast savu stilu. Ja neko nemēģināšu, mani tāpat apcels – kaut par to pašu, par ko apcēla iepriekš. Ja tas notiks jebkurā gadījumā, tad es darīšu to, ko gribu!" Emīls atzīst, ka sava stila atrašana palīdzēja arī paaugstināt pašapziņu.

Ar fiziskiem un emocionāliem pāridarījumiem ir saskārusies arī Kortnija: "Jā, es arī esmu daudz kam gājis cauri – mobings, bulings – un es zinu, cik tas ir grūti."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!