Dragkvīna Kortnija, pazīstama arī kā Rendijs, dzīvē piedzīvojusi fizisku un morālu vardarbība, kas viņai likusi sev uzdot eksistenciālus jautājumus un tajā pašā laikā ir veidojusi viņu par to, kas viņa ir un kā izskatās šodien.

"Delfi" raidījumā "Par TO pašu" Kortnija stāsta, ka saskārusies gan ar fiziskiem, gan emocionāliem pāridarījumiem: "Jā, es arī esmu daudz kam gājis cauri – mobings, bulings – un es zinu, cik tas ir grūti. Man ir bijuši dzīves posmi, kad ik dienu nācās piedzīvot fizisku vai morālu vardarbību. Un tad sāk rasties domas: vai es vispār esmu vajadzīgs šai pasaulei?"

Tagad viņa cenšas palīdzēt citiem, daloties savā pieredzē un atbildot uz sekotāju vēstulēm ar līdzīgiem jautājumiem. Kortnija zināmā mērā uzskata notikušo par dzinuli sevis pilnveidošanai: "Vienmēr esmu teikusi – ja pret tevi ir vērstas negācijas, tas nozīmē, ka dari visu pareizi. Tu rīkojies un virzies uz savu mērķi. Es neklausos, ko citi saka."

Raidījuma "Par TO pašu" jaunākajā epizodē viesojas cilvēki, kuri izvēlas izcelties, nevis saplūst ar pūli. Ciemos arī komunikāciju zinātnes studente, tetovētāja, modele un radošu projektu dalībniece Katrīna Juhna, kā arī apģērbu dizaina un grima entuziasts Emīls Voitko-Vītols un māksliniece Amālija Andersone. Par to, kā garderobe kalpo ne tikai estētikai, bet arī kā svarīgs emocionālās izpausmes līdzeklis, stāsta psihologs Žanis Ovčinko.

Raidījuma epizodē noskaidrojam, kādas personības iezīmes ir saistītas ar cilvēkiem, kuri izceļas ar unikālu stilu, vai atšķirīgi tērpušies cilvēki ir ar augstāku pašapziņu, vai stila izvēles var būt saistītas ar emocionāliem notikumiem un dzīves pieredzi. Protams, apspriežam arī sabiedrības stereotipus un pretēji – to, kā izskats ir pavēris durvis uz citām iespējām.

Jauno epizodi klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Katru otro nedēļu raidījumā "Par TO pašu" pievēršamies kutelīgiem, tomēr ne banāliem tematiem, meklējot atbildes uz jautājumiem, kādi varētu rasties jebkura cilvēka galvā. No nopietniem un sabiedrībā aktuāliem tematiem, līdz neformālām sarunām brīvā gaisotnē par to, kas interesē visus.

Kur vērsties pēc palīdzības?

Ja ir aizdomas, ka pašam vai tuviniekam ir depresija vai ir pašnāvnieciskas domas, kur meklēt palīdzību?

Latvijā psihiatrs ir tiešās pieejamības ārsts, pie kura nav pat vajadzīgs ārsta nosūtījums. Tas ir valsts apmaksāts pakalpojums, uz kuru var pierakstīties jebkurā no ambulatorajiem centriem.

Telefoni, kur zvanīt krīzes situācijās:

  • Krīzes situācijās "Skalbes" aicina meklēt atbalstu. To var saņemt, arī zvanot uz centra diennakts krīzes tālruņiem 67222922 vai 27722292.

  • Neatliekamās medicīnas palīdzības dienests 113.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!