Ilze Ose
Foto: Ilze Ose
Kad tad, ja ne tagad – šo jautājumu pirms pieciem gadiem sev uzdevusi Iveta Dmitrijeva, drosmīgi pametot stabilu pamatdarbu un pievēršoties savam hobijam jeb kūku cepšanai. Pati kūkotāja un uzņēmuma "Yvette" īpašniece atzīst – izvēle nav bijusi viegla un darbu bijis vēl vairāk nekā parasti, jo viņa vēlējusies pierādīt, ka lēmumam ir ne tikai morāls, bet arī materiāls ieguvums, tomēr tagad skaidrs, ka viss bijis tā vērts.

Ivetas izglītība un karjera kopš sākta gala ir bijusi saistīta ar vadību un finansēm. "Sākot ar saviem pirmajiem, mazajiem darbiņiem un tad nokļūstot bankā, es sevi redzēju un virzīju tikai un vienīgi kā finansistu. Mani tas saistīja, man patika zināt un izprast lietas to dziļākā būtībā, redzēt situāciju no ciparu viedokļa," stāsta Iveta. Tomēr tajā pašā laikā, sapņojot par augstākiem amatiem, viņu urdījis nemiers par to, vai tas tiešām ir tas, kas viņai ir vajadzīgs. "Tā bildīte, nekad līdz galam nelīmējās kopā. Šobrīd, skatoties atpakaļ, patiesība bija tāda, ka es nekad nebiju uzticīga savai karjerai, vienmēr "laidu pa kreisi". Man vienmēr bijuši kaut kādi radošie projekti, ko es attīstīju. Veiksmīgi un mazāk veiksmīgi. Es meklēju sevi un, manuprāt, joprojām to daru," tā Iveta, piebilstot, ka finanšu sfērā nostrādājusi 11 gadus.

Lēmums bija ļoti grūts un ilgs, vilku garumā. Šaubījos, ka tas ir pareizais lēmums, tajā brīdī es nevarēju būt droša. Balstījos uz savu iekšējo pārliecību, jo kaut kā viņa vienmēr zina, kas mums ir vajadzīgs, pat ja apkārt neviens tam nepiekrīt. Bieži uzdevu sev jautājumu – "kad tad, ja ne tagad?"
Iveta Dmitrijeva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!