Viņa Foto - 611
Foto: Margarita Germane
Katram gadalaikam ir sava burvība, un vasarās īpaši tiek gaidītas siltās dienas, kad veldzēties ar atvēsinošu dzērienu vai saldējumu. Tieši saldējuma ražošana jau gadu oficiāli ir kļuvusi par Dāvja Dudeļa un viņa komandas ikdienas nodarbošanos, kuri kopīgiem spēkiem ar lielu rūpību gatavo sezonas garumus tikai no svaigi spiestām sulām un augļiem, neizmantojot dzīvnieku izcelsmes izejvielas.

No eksperimentēšanas mājās līdz sociāli atbildīgam uzņēmumam

Uzņēmums "Avenei", kas nodarbojas ar saldējuma ražošanu, dibināts 2017. gadā. Dāvis uzsver, ka ideja par šādiem saldējumiem gan nav divritenis, kas būtu izdomāts no jauna. "Šāds veids, ka augļus sasaldē un gala rezultātā izgatavo saldējumu, nāk no Meksikas. Līdzīgus piemērus redzēju arī citur pasaulē un padomāju, ka Latvijā nekā tāda nav. Sapratu, ka šī ir niša, kurā darboties, jo arī man šādus saldējumus gribējās ēst."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!