Foto: Shutterstock
Notikumi risinājās pirms gada kādā mazpilsētas bērnudārzā – audzinātāja it kā audzinošos nolūkos sešus gadus vecajam Eduardam ar šalli bija saberzusi kaklu, radot uz ādas kakla rajonā nobrāzumus. Pedagoģe ar šādu rīcību puisēnam vēlējusies demonstrēt, kā nevajag darīt citiem, – lai redz, kā tas ir, kad sāp! Mamma jau tajā brīdī saprata, ka to tā neatstās, un vērsās tuvējā slimnīcā, lai mediķi fiksētu nodarītos miesas bojājumus, bet vēlāk arī uzrakstīja iesniegumu Valsts policijā (VP) un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā (VBTAI).

Gads ir pagājis, un notikumi šajā laikā ir risinājušies spraigi – te iestādes atzinušas audzinātājas pielietoto vardarbību, te noraidījušas. Šā gada aprīlī pirmās instances tiesa nolēma, ka audzinātāja ir bijusi gan emocionāli, gan fiziski vardarbīga, un piesprieda viņai naudassodu 150 eiro apmērā. Par šo lēmumu audzinātāja ir iesniegusi apelācijas sūdzību.

Rakstā minētajiem cilvēkiem ir mainīti vārdi, izņemot VBTAI pārstāvi, kā arī neminēsim mazpilsētas nosaukumu, tādā veidā kaut nedaudz cenšoties pasargāt bērna tiesības. Lai gan šajā pilsētiņā, aptuveni 75 kilometru attālumā no Rīgas, protams, visi par notikušo zina un puisēna ģimene ir ielikta vismelnākajā sarakstā.

Mamma Anete ar nožēlu atzīst, ka tikai pēc šī gadījuma sākusi aktīvāk rīkoties, jo patiesībā bērns jau ilgu laiku sūdzējies par attieksmi no audzinātājas puses, taču viņa nav gribējusi tam noticēt, sak, bērni mēdz arī pafantazēt, kaut ko piepušķot, turklāt šī audzinātāja pat bijusi viņas draudzene. Patiesībā šajā stāstā mammai visvairāk sāp sirds par VBTAI attieksmi, kurai kā iestādei ir ar likumu noteikta atbildība sargāt bērna intereses. Anete uzskata, ka iestāde šajā lietā sargā audzinātājas godu, nevis neaizsargāta bērna tiesības. "Tas ir mans kā mammas goda jautājums – iet līdz galam... To esmu savam bērnam parādā!" saka Anete.

Kas notika ar šo šalli un mazo puisēnu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!