Foto: Shutterstock

Seksa un attiecību psihoterapeite Miranda Kristofera medijā "New York Post" publiskojusi sešas pazīmes, kas var liecināt – tu neesi nemaz tik izcils gultas priekos! Kādas ir šīs pazīmes un ko darīt, lai savu seksuālo sniegumu uzlabotu?

Pašpārliecinātības trūkums

"Kad trūkst pārliecības par savu ķermeni, tu nejūties gana brīvs, lai būtu spontāns vai atvērts jaunām idejām," skaidro Kristofera, "un tāpēc arī negūsti atsaucību". Ja tā tiešām ir problēma, gultas priekiem var nodoties tumsā vai zem segas. "Tas var palīdzēt koncentrēties uz to, kas patīk un kas liek justies labi," uzskata eksperte. Viņa arīdzan rekomendē iedegt svecītes vai fonā uzlikt mūziku romantiskākam noskaņojumam.

Ātri apmulsti

Labā seksā vajadzētu zaudēt galvu baudā, pat nedomājot par nākamo kustību. It kā jūs kopīgi dejotu, stāsta eksperte. To var panākt, trenējot spēju koncentrēties tikai uz tagadni, uz mirkļa burvību. Seksa laikā domām nevajadzētu aizklīst tālumā, jo tad galva ir pilna citu lietu, tāpēc nespējam izbaudīt intīmo brīdi.

Jūties neveikli, runājot par seksu ar partneri

Ja tā ir problēma, šādu sarunu var uzsākt ar komplimentu. Un nav jāsacer serenāde, pietiks ar kaut ko tik vienkāršu kā "tu šodien labi izskaties" vai "tev ļoti piestāv šī krāsa". Tas var būt arī emocionāls kompliments – par izjusto saikni, emocijām vai jūtām, piemēram, "tu liec man smaidīt".

Problēmas seksā bieži rodas no nespējas sarunāties vai sliktas komunikācijas. Ir svarīgi ar partneri izrunāt seksuālās vēlmes. Jāsaprot, ka laika gaitā tās var mainīties, tāpēc nevar paļauties uz taktiku, kas strādāja pirms desmit gadiem. Visticamāk, partneri tieši tas pats vairs neuzbudinās. Ja iztrūkst sarunas par seksu, nav arī iespējami uzlabojumi baudas gūšanā, jo, lai kā gribētos, nevar nolasīt otras pusītes domas vai uzminēt, kamdēļ dzirksts pazudusi.

Iestidzis rutīnā

Daudzi pāri gultas priekos atkārto vienu un to pašu labi iemīto taciņu, neko nemainot. Tomēr pārliecība par to, ka vecie labie gājieni allaž strādās, neradīs sajūsmu sirdsāķītī. Lai mazliet atšķaidītu rutīnu, vērts paeksperimentēt un izmēģināt ko jaunu, vēl nebijušu. Piemēram, citādākas pozas, lokācijas maiņu vai seksa rotaļlietu izmantošana. Jā, sākumā tas var būt neveikli, jo iziesiet no komforta zonas, tomēr ilgtermiņā iespējams manāmi uzlabot seksuālās attiecības ar partneri.

Trūkst iesaistes no otras pusītes

Var gadīties, ka viens no partneriem vēlas nodoties gultas priekiem, bet otrs ne. Kristofera skaidro: ir daudz iemeslu, kāpēc vēlmju līmenis atšķiras. Piemēram, domstarpības var rasties, ja vienam labpatīkas nodarboties ar seksu no rīta, bet otram – vakarā. Jau atkal atslēga ir komunikācija. Lai rastu risinājumu, jāizrunājas un jāmeklē kompromiss, kas derētu abiem.

Kauna sajūta par seksa "izpildījumu"

Tev var rasties satraukums par to, kāds seksa laikā esi, citiem vārdiem – kāds ir tavs "izpildījums". Saskaņā ar 2019. gadā veiktu pētījumu, šāda trauksme skar aptuveni 9-25% vīriešu un 6-16% sieviešu. Kristofera iesaka, ka šāda veida satraukumu var mazināt, ja vairāk koncentrējas uz savām fiziskajām sajūtām, nevis tikai partnera baudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!