Foto: DELFI

"Sveiki! Kur jūs dabūjat plikbildes? Vai tad meitenes pašas sūta? Jeb kaut kā jāsarunā?" tiek uzdots jautājums kādā forumā. "Sūti visām savu "cincīti" un tad "čeko", kura sūta pretī. Tas vienmēr nostrādā," pēc brīža seko atbilde. Bet tas nav vienīgais veids, kā tiek iegūti sieviešu kailfoto. Pasaulē un Latvijā darbojas vietnes un kanāli, kur vīrieši apmainās ar sieviešu bildēm, veido arhīvus. Ja sievietes kailfoto ir uzņemts un kaut reizi nopludināts, tas, visticamāk, nekad vairs nekļūs privāts. Tas "uzpeldēs", kad kāds to pieprasīs pēc vārda vai dzīvesvietas, piemēram: "Valmiera, Liepāja, Ogre te kādam ir?"

No vietnēm, kur apmainās ar cilvēku kailbildēm, nav pasargāts neviens. Īpaši sievietes, kuras pat nenojauš par kailbilžu slepeno kultūru. Vietņu uzturētāji un lietotāji izmantos vairākas metodes, lai tiktu pie sieviešu kailbildēm. Nekaunīgākie jautās pat bilžu fotogrāfam konkrētās sievietes kailbildi, citi, ieviešot emocionālu uzticību sievietē, mudinās viņu nofotografēties kailai, lai varētu papildināt savu bilžu arhīvu un parādīt citiem. 

Šis raksts ir daļa no rakstu sērijas "Rūgtais kailfoto", kurā pētām erotisko fotosesiju aizkulises. Tajā iepazīsimies ar stāstiem par sievietēm, kuras erotiska rakstura kadros nonākušas, to nevēloties, pētīsim fotogrāfu robežas un ētiku, kā arī pievērsīsimies jautājumam par erotisku materiālu pārpublicēšanu un tam, vai iespējams izvairīties no situācijas, kad jaunības dienu foto sievieti "vajā" arī daudzus gadus pēc tam. Par to, kāpēc to darām un kā sevi pasargāt, dodoties uz juteklisku fotosesiju, vari lasīt šeit.

Turpmāk tekstā vairāk par to, kā notiek bilžu iegūšana no sievietēm, bilžu tālāka pārdošana un komunikācija grupu sarakstēs starp foruma dalībniekiem. Iespējams, tas palīdzēs sevi pasargāt. Padziļināti pētījām vienu forumu no 2023. gada janvāra līdz raksta iznākšanai. Foruma mājaslapu un "Telegram" kanālu nosaukumi rakstā nav minēti, lai nepopularizētu tos un pasargātu sievietes, kuru bildes tiek nelegāli izmantotas. 

"Kādam ir viņas foto?"  

Savstarpējā komunikācija starp bilžu gribētājiem un piedāvātājiem notiek rakstiski gan forumā, gan atsevišķi izveidotā sarakstes platformā, kur var dalīties ar saitēm, kas bieži vien ir fotogrāfiju mapes, saite uz bilžu arhīviem vai saite uz video un "Telegram" kanāliem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!