Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Grupas "Jumprava" solistam un mūziķim Aigaram Grāveram ir pieci bērni un trīs izjukušas laulības. Vecākā dēla Ilvara audzināšanā viņš nav piedalījies, – pēc sievas nāves rūpes par bērnu uzņēmās vecmāmiņa. Tagad Grāvers ir sācis iepazīt savu vecāko dēlu un atzīst, ka saite starp abiem ir ļoti spēcīga, par to intervijā žurnālā "Ieva" stāsta mūziķis.

Pats Grāvers reiz teicis, ka pirmo viņa laulību izšķīra liktenis, bet otro – alkohols. Kas trešo? "Tas, ka vēlamo pieņēmu par esošo. Pats biju vainīgs – nerēķinājos ar realitāti, mānīju sevi ar ilūzijām, ka tagad vēl nav tas, ko vēlos, bet tūliņ būs. Cerību faktors. Bet cerība ir viena no sliktākajiem vārdiem, jo cerība parasti nes vilšanos," tā Grāvers par laulības izjukšanu ar režisori un producenti Aiju Strazdiņu.

Grāvera pēdējā laulībā dzimuši dēli Adrians un Alberts, otrajā – Laura un Gatis, bet vecākais dēls Ilvars dzimis pirmajās. Bijusī sieva Aija bija iniciatore, lai Aigars satiktos ar Ilvaru, kuru pēc pirmās sievas nāves audzināja vecmāmiņa, "Mēs nevaram atgūt to, kā mums nekad nav bijis, – mums ar Ilvaru nekad nav bijusi kopīga dzīve. Es tikai varu ar viņu iepazīties, tāpat kā iepazīstos ar jaunākajiem bērniem. Bet nevarēju iedomāties, ka vecāku saite ar bērnu var būt tik liela arī tad, ja neesi viņu audzinājis. Starp mums ir ļoti spēcīga saite. Ilvars ir smalkjūtīgs, tolerants cilvēks, jūt smalkas lietas, līdz ar to es cenšos viņu respektēt un viņš mani, tāpēc mums ir laba saskaņa. Varbūt tāpēc viņu jūtu kā savu bērnu," intervijā "Ievā" saka Grāvers.

Ilvars dzīvo Stokholmā, bet meita Laura Vankūverā. Gatis? Studēja ārzemēs, atgriezās Latvijā, bet savu nākotni ar dzimteni tomēr nesaistot. Arī Ilvars, kuram ir augstākā izglītība žurnālistikā, patlaban ar ģimeni dzīvo Zviedrijā.

Pastāv dažādas versijas par to laiku, kādēļ sanāca tā, ka Grāvers neaudzināja Ilvaru. Viņš intervijā nevēlas atklāt patiesību, bet norāda, ka Ilvars zina viņa versiju, bet pārējiem nav obligāti to zināt. "Un tam, kas toreiz notika patiesībā, vairs nav nekādas nozīmes. Pienāks brīdis, kad es pastāstīšu, bet ne tagad," uzsver mūziķis.

Vaicāts, vai Grāveram ir izdevies saglabāt normālas attiecības ar bērnu mammām pēc šķiršanās, viņš atzīst, ka tās ir neitrāli lietišķas un konstruktīvas, un runāts tiek tikai par tēmu, kas abas puses vieno – kopīgajiem bērniem. "Nekliedzam, nelamājamies, nestrīdamies, toleranti un diplomātiski visu risinām," tā Grāvers.

Visu interviju ar mūziķi lasi žurnāla "Ieva" jaunākajā numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!