Foto: Shutterstock

Vēlies seksuālu tuvību, bet partneris vai partnere atsaka? Tas, kādā veidā reaģējam uz atteikumu, ļoti būtiski ietekmē pāra attiecības, secināts kādā pētījumā. Kā reaģēt, ja partneris atsaka? Kā pašam pateikt "nē"? Kādi ir biežākie iemesli, kāpēc vīrieši un sievietes izvairās no intīmas tuvības ar partneri?

Nesen veiktā pētījumā skaidrots, kā reakcija uz atteikumu intīmai tuvībai ietekmē pāra attiecības un seksuālo labbūtību, raksta "Psychology Today". Īpaši būtiski tas ir gadījumos, kad viens no partneriem ir ar zemāku libido vai cieš no intereses par seksu zuduma. Ja cilvēks saskaras ar traucējumiem, kas izpaužas kā samazināta vēlme pēc seksuālas tuvības, un šie traucējumi ir ilgstoši (vismaz seši mēneši), tas būtiski ietekmē arī partnera apmierinātību ar sevi un seksuālo dzīvi.

"Kā seksa un attiecību terapeite ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi varu apliecināt, cik spēcīgi noraidīšanas stils un reakcija uz noraidījumu ietekmē pāra seksuālo un attiecību dinamiku," raksta terapeite Emīlija Džeimija.

Kā atraidīt un pieņemt atraidījumu

Pētījumā noskaidrots, ka eksistē četri veidi, kā cilvēki reaģē uz atteikumu. Katrs no tiem attiecības un seksuālo tuvību ietekmē atšķirīgi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!