Tu kādreiz esi saskāries ar sērijveida krāpēju attiecībās? Ja atbilde ir apstiprinoša, tad zini, ka neesi tāds vienīgais. Saskaņā ar 2018. gadā Nīderlandē veiktu pētījumu, 18-25 procenti no "Tinder" lietotājiem ir patstāvīgās attiecībās, un aptuveni ceturtdaļa no viņiem ir neuzticīgi. Arī bez statistikas katrs no mums droši vien pazīst kādu, kurš ir krāpis vai kļuvis par tās upuri. Ir daudz dažādu iemeslu, kāpēc uzticības robeža tiek pārkāpta. Daži cilvēki krāpj, uzskatot, ka partneris viņus pietiekami nenovērtē, dažreiz seksuālas vilšanās un dažreiz romantikas trūkuma dēļ.

Nezinot iemeslus un cilvēka iekšējo pasauli, krāpēju uzreiz nevajadzētu nosodīt. Neuzticība tevi uzreiz nepadara par sliktu cilvēku, bet situācija ir nedaudz citāda, ja tas notiek atkārtoti, un krāpējs nespēj sevi saistīt tikai ar vienu cilvēku. Kādas jūtas šādā situācijā dominē cilvēkā, kurš kļuvis neuzticīgs?

Atzīšanās: "Es satikos ar sērijveida krāpēju!"

"Es biju tikai viens no viņa bandiniekiem, cilvēks, kurš rūpējās par viņa ego un kas vairoja viņa pārliecību. Krāpnieku melu un zemiskuma dēļ tu sāc šaubīties pats par savu pašcieņu un veselo saprātu", saka sieviete, kurai bija attiecības, kas līdzinās ainiņām no grāmatām vai filmām.

Sieviete, kura bija attiecībās ar krāpnieku, stāsta, ka viņa bija viena no tām, kura emocionālo un garīgo spīdzināšanu sajauca ar mīlestību. Viņas partneris viņu krāpa ar 13 sievietēm un solīja attiecības katrai no viņām. Viņa piebilst, ka, esot attiecībās ar viņu un paciešot šo uzvedību, viņa zaudēja sevi un bija vajadzīgi pieci mēneši, lai pēc šķiršanās atgūtu kontroli pār sevi. Pieredzes stāstus un sērijveida krāpēja iezīmes atspoguļotas vietnē "Cosmopolitan", kā arī par tām vietnē "Well and Good" runā grāmatas "Kad tu esi tas, kurš krāpj" ("When You're the One Who Cheats") autore, attiecību terapeite, psihoterapeite Tamija Nelsone.

Sērijveida krāpēja psiholoģiskais profils

Šis ir īpaši spilgts piemērs par 13 sieviešu mānīšanu, taču tas joprojām nav viens no miljona. Bet kā cilvēks var vairākas reizes krāpt savu partneri? Attiecību eksperts tam sniedz pilnīgi loģisku skaidrojumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!