Foto: Shutterstock

Reizēm nākas pieņemt skumjo realitāti, – lai kā arī mēs censtos atgriezt dzirkstelīti, dažreiz cilvēka jūtas pret kādu mainās. Vai pazūd pavisam. Bet, par spīti šai apziņai, daži tik un tā paliek attiecībās. Reizumis tas ir pieraduma un komforta dēļ, bet gadās arī, ka baiļu dēļ. Pat ja esi nolēmis palikt, izmaiņas mīļotā cilvēka uzvedībā būs acīmredzamas, portālā "Psychology Today" raksta psihologs Marks Trevers.

Bet kāpēc cilvēki paliek, ja pieķeršanās ir zudusi? Kāds mēģina, bet bez panākumiem... "Vairs neizbaudīju viņa sabiedrību. Jo vairāk mēģināju viņu mīlēt, jo mazāk mīlēju. Bijām kopā gandrīz divus gadus, un medusmēneša fāze bija pilnībā zudusi. Arī mīlestība vienkārši pazuda. Jo vairāk gribēju to saglabāt, jo ātrāk tā pazuda. Bija grūti, bet tagad esmu laimīgāka," portālā "BuzzFeed" dalās kāds anonīms lietotājs. Iespējams, fiziski cilvēks būs klātesošs – joprojām kopā kaut ko darīsiet, bet emocionāli... Viss mainīsies.

"Human Communication Research" iniciēts 2000. gadā veikts pētījums to apstiprina. Tajā atklājies – kad partneris paliek attiecībās, lai gan labprātāk tās pārtrauktu, viņš izmantos stratēģijas, lai radītu psiholoģisku distanci, proti:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!