Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īlona Maska atvase Vivjena Dženna Vilsone ar publiskiem apvainojumiem turpina atriebties tēvam par viņa izturēšanos laikā, kad meitene iznāca no skapja kā transpersona. Vivjena jau iepriekš publiski paudusi savas negācijas par Masku, raksturojot viņu kā nežēlīgu un klāt neesošu, kurš melojis par meitas medicīnisko aprūpi un verbāli uzbrucis transpersonām, vēstī "Page Six".

Jau rakstījām, ka Vilsone 2022. gadā Kalifornijā iesniedza lūgumrakstu vārda maiņai un tiesas dokumentos norādīja, ka "nekādā veidā vai formā nevēlas būt saistīta ar savu bioloģisko tēvu". Nesen 20 gadus vecā jauniete "Instagram Threads" Maskam adresēja šādus vārdus: "Tu neesi ģimenes cilvēks. Tu esi sērijveida krāpējs, kurš nebeidz melot pats par saviem bērniem."

Jauniete ir pārskaitusies, jo nesenā sarunā ar psihologu Džordanu Pītersonu uzņēmējs klāstīja, ka viņa dēlu (Vivjenu) ir "saindējusi" un "nogalinājusi" "atjēdzības" kustība jeb, viņaprāt, propaganda, kura liek visiem kļūt vienlīdzīgiem, iekļaujošiem, kā arī iestājas pret LGBTQ diskrimināciju un normalizē dzimuma maiņu.

53 gadus vecajam miljardierim ir 12 bērni no trīs dažādām sievietēm. Jaunākais pasaulē nāca lielā slepenībā – ziņa ilgi nenonāca publiskajā vidē, un joprojām nav zināms nedz mazuļa vārds, nedz dzimums. Maskam ik pa laikam piedēvē kādu mīlas afēru. Tā, piemēram, tiek lēsts, ka vienubrīd viņš ticies ar bēdīgi slaveno aktrisi Amberu Hērdu un arī Nikolu Šanahanu, "Google" līdzdibinātāja Sergeja Brina bijušo sievu. Tomēr abas šķietamās mīlas dēkas viņš ir noliedzis.

Vivjena atklāj, ka Masks nav nekāds kristietis un, cik jaunietei zināms, nekad nav pat spēris kāju baznīcā. "Tu neesi nekāds progresa vai vienlīdzības aizstāvis!" Dusmīgie apvainojumi ierakstā bira kā no pārpilnības raga, un Vivjena tēvu nosauca arī par rasistu, neslēpjot, ka arābu valodu viņš nodēvējis kā "ienaidnieku valodu". "Tu neesi nekāds planētas glābējs. Tev ir absolūti vienalga par klimata pārmaiņām (..)," viņa turpina. Nobeigumā meitene pauž neizpratni par to, ka cilvēki Maskam turpina ticēt.

Masks pēdējos gados ir kritizējis transpersonas un likumus, kas izstrādāti viņu aizsardzībai. Jūlijā viņš paziņoja, ka savu uzņēmumu "SpaceX" pārceļ uz Teksasu, jo Kalifornijas štata gubernators parakstīja likumprojektu, kas aizliedz skolām izpaust bērnu dzimuma identitāti. Vairāk par to lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!