Foto: PantherMedia/Scanpix
Sabiedrībā jau sen izveidojies stereotips par to, kā mainās sievietes personība pēc kāzām. Un, lai gan matu ruļļi, noplucis halāts un nomītas čībiņas arvien biežāk figurē tikai anekdotēs, neviens nav atcēlis greizsirdības scēnas, histērijas un citas ne visai jaukas rakstura izpausmes, kas parādās laulībā.

Izdevums "Woman's Daily" mēģina noskaidrot, kāds ir tik lielu pārmaiņu iemesls - kāpēc daiļās princeses pēkšņi pārvēršas par īstām harpijām?

Pēckāzu klikšķis

Psihologi novērojuši, ka kādā mirklī pēc kāzām sievietes galvā it kā pārslēdzas kāda podziņa: rodas apziņa par jauno situāciju - tagad sievietei pilnīgi un galīgi pieder vīrietis, kurš tik vienkārši nekur neaizmuks.

Tas arī dod pirmo impulsu visdažādākajām pretenzijām, par kurām pirms kāzām sieviete neteica ne vārda. Izrādās, vīrs par maz pelna, nepalīdz mājas darbos, nepievērš pietiekami daudz uzmanības, nedāvina dārgas dāvanas, pieņēmies svarā, blenž uz katriem brunčiem, par daudz dzer, viņam ir stulbi draugi un tā tālāk.

Sieviete, protams, šīs atziņas nepatur pie sevis, bet sāk "zāģēt" vīrieti un žēloties par dzīvi. Dara tieši to, ko speciālisti iesaka nedarīt vai vismaz darīt tikai izņēmuma gadījumos.

Atceries, par ko sapņoji

Vai tiešām tu sapņoji par šādu dzīvi, kad abi ar vīru teicāt "jāvārdu"? Noteikti nē. Lai saprastu, kā jūtas vīrs, kuru nemitīgi kritizē, iedomājies sevi viņa vietā.

Tavs vīrs, atgādina psihologi, joprojām ir tas pats vīrietis, kurā tu iemīlējies, no kura tuvuma drebēja ceļi un tvīka vaigi.

Kā iespējams, ka tagad viņš pēkšņi kļuvis sliktāks? Varbūt pārstājis tevi mīlēt? Nē! Vienkārši tev kādā brīdī kļuva garlaicīgi vai skumji, un tu nolēmi padarīt vīru par grēkāzi, kas noderīgs visās situācijās.

Kļūsti par princesi vēlreiz

Ieteicams atkal kļūt par daiļo princesi, kamēr vēl neesi pazaudējusi savu mīlestību un sagrāvusi laulību.

Lai to izdarītu, mēģini paskatīties uz savu mīļoto vīrieti ar agrāko maigumu. Izmet miskastē virtuālo vai reālo halātu un čības", uzvelc skaistu kleitu un augstpapēžu kurpes, pagatavo vīram gardas vakariņas un sagādā neaizmirstamu nakti.

Ja gadījums nebūs pavisam neglābjams, jau drīz vien sajutīsi, ka jūtas uzliesmojušas ar jaunu spēku. Ir taču daudz interesantāk būt mīlētai un laimīgai, nekā mūžīgi žēloties par dzīvi un vīru.

Pat pēc 20 laulības gadiem labāk sagaidi vīru ar smaidu, nevis ar histēriju, saki labus vārdus, dāvā skūpstus un neaizmirsti atgādināt, ka viņš ir labākais pasaulē.

Šie vienkāršie padomi, kas reizēm nemaz nav tik viegli izpildāmi, nodrošinās mājās jauku klimatu, jo galvenokārt no sievietes atkarīgs, vai pie ģimenes debesīm spīdēs saulīte, vai plosīsies negaiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!