Foto: PantherMedia/Scanpix
Tikai karikatūrās sievietes uztraucas par katru mazāko krunciņu, bet vīrieši lepojas pat ar savu alus vēderiņu. Protams, daiļā dzimuma pārstāves ļoti uztraucas par savu izskatu, bet arī vīriešus ikdienā nomoka visdažādākās pašnovērtējuma problēmas. Turklāt tas īpaši izpaužas attiecībā uz viņu izskatu vai uzvedību gultā, norāda portāls „Inter Packet News".

Lielākajai daļai vīriešu savu satraukumu un bailes izdodas visai veiksmīgi noslēpt, taču tas nenozīmē, ka viņu sirdīs nevalda satraukums par vismaz dažiem no šeit minētajiem aspektiem.

Pirmkārt un galvenokārt teju katru stiprā dzimuma pārstāvi uztrauc izmērs. Lai gan šim parametram dažkārt tiek piedēvēta teju mītiska nozīme, un varētu šķist, ka tā ir ievērojami pārspīlēta, par to domā gandrīz visi vīrieši.

Lai gan lielākajam vairumam par izmēru nebūtu jāuztraucas, un viņu draudzenes, iespējams, ir ar visu apmierinātas, vīriešiem ir tendence salīdzināt. Galvenais iemesls tam ir pornogrāfija, kurā līdzīgi kā viss cits, arī izmēri parasti ir nereāli.

Tāpat vīriešus uztrauc viņu ārējais izskats. Gan vīrieši, gan sievietes piekritīs apgalvojumam, ka viņu sapņu partneru tēli atšķiras no reālajiem partneriem, un, ka patiesībā viņi labprāt fantazē par žurnālos redzamajiem labi veidotajiem augumiem. Līdzīgi kā sievietes intīmā brīža laikā mēdz aizdomāties par savu krūšu formu vai izmēru, vīriešus savukārt uztrauc tas, ka viņiem nav pienācīgas „sešpakas" jeb labi trenētas presītes un muskuļainu plecu.

Arī dažādu šķidrumu izdalīšanās seksa laikā var radīt pietiekami nepatīkamas izjūtas kā vienai, tā otrai pusei. Vīriešus visvairāk uztrauc tieši sviedru izdalīšanās, jo viņi parasti svīst vairāk nekā viņu partneres. Daudzi stiprā dzimuma pārstāvji tieši kaislīgākajos brīžos var iedomāties par to, kā viņi tajā brīdī izmērcē palagus un savu draudzeni.

Ir neskaitāmi pētījumi, kuros atkal un atkal tiek uzsvērts, ka feromoni vai dažādi aromāti, ko uztver vienīgi pretējais dzimums, lieliski palīdz pretējā dzimuma piesaistīšanai. Tāpat ir pētījumi, kas pierāda, ka sievietēm patīk, kā smaržo viņu mīļotie pēc treniņzāles, taču tas nemaina to, ka lielākā daļa vīriešu arī seksa laikā uztraucas par sava ķermeņa aromātu.

Taču viena no aktuālākajām problēmām, par kuru sievietes bieži vien nemaz nenojauš, ir vīriešu uztraukums par seksa ilgumu. Daudzi uzskata, ka tieši spēja beigt pēc savas partneres liecina par briedumu un vīrišķību. Līdz ar to, lai bieži vien sievietes jūtas glaimotas, ka spējušas kādu uzkurināt visai ātri, vīriešu pašsajūtu tas parasti neuzlabo.

Par spīti visiem nosauktajiem uztraukuma iemesliem teju katrs otrais sevi klusībā uzskata par Kazanovas līdzinieku. Tomēr pārējie regulāri pārdzīvo savas neveiksmes, kā arī uztraucas par savu valdzināšanas tehniku. Visai skaidrs, ka bezjūtīgs un brutāls sekss vai lēni un slapji skūpsti partneri var pilnībā atsaldēt, tomēr viss cits visdrīzāk būs pilnībā pieņemams un nav uztraukuma vērts.

Savu draugu pašsajūtu var mēģināt uzlabot, vienkārši pasakot, kas viņu piegājienā ir labs un kas ne. Liela daļa sievietes savu partneru iedrošināšanai izvēlas glaimošanas tehniku, baidoties viņus sāpināt, taču pat tad, ja glaimi ir patiesi, reti kurš tiem patiešām notic.

Pat tos vīriešus, kuri dziļi sirdī sevi uzskata par Kazanovām un valdzināšanas tehnikas lielmeistariem, parasti tomēr uztrauc pats galvenais seksa elements - spēja apmierināt savu draudzeni.

Lai gan lielai daļai cilvēku ir bijusi negatīva pieredze ar tādiem partneriem, kuriem rūp tikai pašu bauda, šāda pieredze parasti ir pietiekama, lai attiecības arī vairs neturpinātos. Normālās attiecībās abi partneri ir ieinteresēti otram sniegt baudu un tikai tad domāt pa paša labsajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!