Foto: PantherMedia/Scanpix
Neraugoties uz katras sievietes pārliecību, ka tieši viņas rīcība ir absolūti pareiza saskarsmē ar savu mīļoto vīrieti, tajā tomēr tiek pieļautas vairākas kļūdas, kas ilgtermiņā var būtiski kaitēt jūsu savstarpējām attiecībām.

Šai sakarā izdevums "EHarmony" ir apkopojis astoņas izplatītākās kļūdas sieviešu uzvedībā, par kurām sūdzas vīrieši.

Kautrības tēlošana

Iniciatīvas neizrādīšana, reizē cerot, ka vīrietis tomēr nezaudēs vēlēšanos iekarot tavas simpātijas, piestāv vien pusaudžiem. Protams, neliela asumiņa piešķiršana jūsu jaunajām attiecībām, liekot viņam justies kā medniekam, sākotnēji šķitīs interesanta, tomēr nevienam vīrietim nepatīk šaubīties par iespējamo laika izšķiešanu.

Koncentrēšanās uz domāšanu, nevis darbību

Tu jautā: "Ko tu domā?" Viņš atbild: "Neko." Rezultātā  tu jūties aizvainota, jo uzskati, ka vīrietis kaut ko noklusē un nevēlas ar tevi komunicēt, lai gan patiesais iemesls ir tāds, ka vīrieši koncentrējas uz konkrētu rīcību, kamēr sievietes pievērš uzmanību jūtu pasaulei.

Tā vietā, lai uzmāktos vīrietim ar liekiem jautājumiem, pavēro viņa darbības. Ja jūsu attiecībās nevaldīs harmonija, tieši viņa uzvedība par to liecinās vispirms.

Liegšana pabūt vienatnē

Vīrieša vēlēšanās noteiktu laiku pavadīt vienatnē bieži vien ir saistīta ar viņa vaļaspriekiem. Lai izvairītos no liekām domstarpībām, ļauj savam vīrietim uzelpot, darot to, kas viņam patīk. Bez tevis.

Tādējādi atjaunosies viņa emocionālais līdzsvars, kā arī zudīs spriedze, un palielināsies vēlēšanās gūt panākumus savā profesionālajā jomā, kā arī attiecībās ar tevi.

Dubultstandartu piemērošana

Dodoties vakariņās, tu piekrīti apmaksāt rēķinu uz pusēm, vēlāk pārmetot vīrietim skopumu. Nenoteiktība sieviešu uzskatos vīriešus kaitina visbiežāk, jo neļauj līdz galam izprast to uzvedību, kā arī iespējamās rīcības stratēģiju.

Pārmaiņu pieprasīšana, vēlāk par tām sūdzoties

Uzsākot tikties ar kādu vīrieti, pastāv iespēja, ka tev nepatiks atsevišķi viņa draugi vai brīvā laika nodarbes, un tu lūgsi viņam mainīties, par ko vēlāk izteiksi neapmierinātību.

Tieši šīs pretrunas tavā rīcībā vīrieti mulsina visvairāk, liekot apjukt, kā arī dusmoties par viņa vēlmju un lēmumu nerespektēšanu.

Vīrietis nav lieta, kas jāsalabo

Sievietes, tiekoties ar vīriešiem, nereti viņus uzlūko kā projektu, kas jāpilnveido un jāuzlabo, kā arī uzsver potenciālu, kas viņos mīt. Savukārt vīrieši cer, ka sievietes viņus mīlēs tādus, kādi viņi ir savā dziļākajā būtībā, pieņemot arī trūkumus un vājības.

Rezultātā pārim nākas cīnīties ar domstarpībām un nesaskaņām par savstarpējo nenovērtēšanu.

Emocijas kā ieroči

Manipulējot ar vīrieša sajūtām, sievietes nereti cer panākt savu situācijās, kad jāpieņem pārim nozīmīgi lēmumi, tomēr ilgtermiņā šāda taktika neatmaksājas. Ja sāksi raudāt ik reizi, kad strīdēsities par sadzīviskām lietām, vīrietis pārstās tevi uztvert kā savu mīļoto sievieti un arvien vairāk uzskatīs tevi par bērnu, ko nedrīkst sāpināt.

Mūžīgā kritizēšana

Šī pazīme ir teju katru attiecību lielākais ienaidnieks. Tā rezultātā pāris var piedzīvot samērā klišejiska attiecību modeļa pieņemšanu - sieviete savu mīļoto nemitīgi "zāģē", uzstādot noteiktas prasības, savukārt vīrietis arvien vairāk laika pavada, remontējot automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!