Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pētījumu rezultātā noskaidrots mūsdienu ideālā vīrieša tēls – četrdesmit gadu vecs, veiksmīgs un alkoholu maz patērējošs ārsts, kurš vizuāli līdzinās populārā seriāla "Grejas anatomija" aktierim Patrikam Dempsijam, vēstī "Daily Mail".

Pētījumā tika aptaujātas 1168 dažādu tautību sievietes, atbildot uz jautājumiem par, viņuprāt, ideālam vīrietim piemītošām īpašībām.

Kā svarīgākais faktors sieviešu sniegtajās atbildēs minēta pienācīga izglītība un vīrieša rūpes par savu intelektuālo apvāršņu paplašināšanu. Gandrīz tikpat svarīgs ir strādīgums un uzņēmība, veidojot savu karjeru, kā arī prasme būt džentelmenim. Tikai viens procents aptaujāto sieviešu atzinušas, ka viņām vīrietī, ar kuru veidot attiecības, primārais ir atlētisks un pievilcīgs augums.

Atbildot uz jautājumiem par ideālā vīrieša ārējo izskatu un apkopojot izplatītākos vaibstu raksturojumus, noskaidrots, ka vispievilcīgākie sievietēm šķiet seriāla "Grejas anatomija" aktierim Patrikam Dempsijam līdzīgi stiprā dzimuma pārstāvji.

Par iespaidīgākajiem vīriešu trūkumiem aptaujā atzīta viegla aizkaitināmība un pārlieka aizraušanās ar grādīgajiem dzērieniem. Tāpat aptaujātās sievietes atzinušas, ka lielu uzmanību pievērš vīrieša attiecībām ar viņa māti – jo lielāka ir viņas ietekme uz vīrieša lēmumiem, jo nepievilcīgāks vīrietis kļūst sieviešu acīs.

Pētījumā noskaidrots arī vēl kāds interesants fakts - lielākā daļa respondentu norādījušas, ka tas, cik veiksmīgs un cik daudz dzīvē sasniedzis ir vīrietis, būtu jāizvērtē četrdesmit gadu vecumā, kad vīrietim vajadzētu būt sasniegušam profesionālās un arī privātās dzīves virsotnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!