Foto: LETA
Jūsu bērns jau sen vēlas suni vai kaķi? Izlasiet, kas būtu jāapdomā pirms dzīvnieka iegādes.

Bērniem patīk mājdzīvnieki. Bet, lai rūpētos par dzīvnieku, ir nepieciešams daudz laika un liela atbildības sajūta. Šajā rakstā mēs sniegsim jums dažus svarīgus aspektus, kas jāņem vērā, pirms iegādāties mājdzīvnieku.

Draugam bērnu dārzā ir suns, tagad arī dēls grib jauku sunīti vai vismaz mīlīgu kaķīti. Tomēr tas, kura mājās ir suns vai kaķis, ir arī atbildīgs par šo dzīvnieku. To nevajadzētu piemirst, plānojot vasaras brīvdienas vai pārcelšanos uz citu dzīvesvietu. Jādomā arī par dzīvnieku! Pirms kāds iegādājas mājdzīvnieku, ir jāpārdomā dažas lietas, lai šis dzīvnieks kaut kad pēc tam nenokļūtu dzīvnieku patversmē.

Dzīvnieks - tā ir atbildība uz daudziem gadiem!

Vai esat pārliecināti, ka jūsu bērnam vajag mājdzīvnieku? Bieži vien vēlmē pēc mīlīga un sirsnīga dzīvnieka izpaužās ilgas pēc uzmanības, maiguma un drošības.

Nodarbojoties ar dzīvniekiem, cilvēkam ir jāmācās, un arī dzīvniekiem ir jāmācās: kaķēnus ir jāpieradina, bet kucēnus ir jāapmāca.

Lielai daļai bērnu mīlestība pret dzīvniekiem ilgst ne pārāk ilgu laiku. Visizteiktāk šī mīlestība izpaužas, kamēr dzīvnieki vēl ir mazi. Ja jūsu bērns vairs nerūpējas par savu dzīvnieku, šīs rūpes būs jāpārņem jums.

Ar dzīvnieka ienākšanu mājā parādās arī vairāki papildu pienākumi - jātīra kaķa tualete vai truša būris, jāpērk barība, jākopj kažoks, dzīvnieki regulāri jāved pastaigāties. To visu četrkājainais draugs nedarīs pats. Ir patīkami, ja bērns ar prieku uzņemas veikt jaunos uzdevumus, bet ja viņam nav patikas to darīt, tad šis darbs jāpabeidz jums.

Kad pienāks laiks atvaļinājumam, kurš uzņemsies dzīvnieka aprūpēšanu? Vai tas būs kaimiņš, kas pabaros kaķi, vai arī vecmāmiņa, kas paņems suni pie sevis?

Kas būtu jāzina par dažām dzīvnieku sugām

Jums vajadzēs pavadīt vairāk laika ar kāmjiem, jūras cūciņām, pelēm un žurkām, līdz tos kārtīgi pieradina.

Putna turēšana dzīvoklī mazā putnu būrī nav ieteicama.

Zivju kopšana pati par sevi jau ir maza zinātnes joma. Un ieguldītās pūles akvārija tīrīšanā nedrīkst būt nepietiekami novērtētas.

Kaķi ir ļoti patvaļīgi un vēlas paši noteikt, kuram tie vēlas pieglausties.

Suni var būt jauki rotaļu biedri, ja vien tie ir labsirdīgi un ir labi audzināti. Sunim ir nepieciešamas pastaigas vismaz divu stundu garumā katru dienu.

Un vēl arī lūgums: Dzīvnieku patversmes ir pārpildītas. Ja vēlaties dāvāt mājas kādam pamestam dzīvniekam, dzīvnieku patversme ir tā vieta, ko meklējat.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!