Foto: PantherMedia/Scanpix
Mazulim mācoties ēst patstāvīgi, jāaizmirst par galda etiķeti! Procesam ir jābūt jautram, jo tik daudz taču ir jāizmēģina! Lūk pāris noderīgi padomi, lai sākums ēšanai ar karoti izdotos priekšzīmīgi.

Padomi un mazas viltības, kā iemācīt mazulim ēst ar karoti

Pasniedziet ēdienu šķīvī vai bļodā ar augstu malu. Tādā veidā ēdienu var vieglāk iedabūt karotē.

Ar nelielu daudzumu ēdiena bērns tiks galā vieglāk. Uzmaniet, lai ēdiens nebūtu pārāk šķidrs.

Sākumā mazas plastmasas karotītes būs vislabākais variants mazulim. Metāla un sudraba karotītēm var būt asas malas, kā arī metāla sajūta mutē var šķist auksta un sveša.

Bērnu galda piederumiem nevajadzētu būt īpaši izliektiem. Bērni iemācās ēst arī ar parastiem galda piederumiem.

Bērniem patīk, ja viņu trauciņi ir izrotāti ar raibiem dzīvnieciņiem, un pie tā arī vajadzētu kādu laiku palikt. Tas nav obligāti, bet tas padara ēšanas procesu jautrāku.

Apbruņojieties ar uzsvārci vai kādu vecu t-kreklu, kad ar atvasīti sēžat reizē pie galda. Tie varētu jūs paglābt no lidojošo dārzeņu uzbrukuma.

Ja mājās ir paklāju grīdas segums, zem ēšanas vietas noklājiet foliju vai kādu plēvi. Tas pasaudzēs jūsu nervus!

Pirmsākumos barojiet mazo divatā ar vīru. Viens tur mazuli klēpī, otrs viņu baro. Tas, kurš baro, mēģina parādīt ar mīmikas palīdzību (parasti tas notiek automātiski), kā viss notiek, un tad bērns visu atdarina.

Eksperimentēt ir atļauts! Padomājiet par to, lai ēšana būtu uzjautrinošs process. Ļaujiet bērnam ēšanas laikā iegūt pieredzi. Visam ēdienam kas nokļūst mazajā mutē, ir jābūt pamatīgi izpētītam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!