Foto: DELFI
Pirmajiem izvēlētajiem apaviem jābūt ar augstu un stingru kapi, kas labi fiksē potītes rajonu. Vēlama daļēji slēgta, dabīgās ādas virspuse, kas ļauj pēdai elpot, kā arī zems papēdis Bērnu apavos papēža platumam ir jābūt ne mazākam par trešdaļu no zoles kopējā garuma.

Vēlams, lai zole ir elastīga un iešanas laikā labi locītos, bet purngals plats un ērts.

Savukārt nevēlama ir platformas zole kā arī zoles ar izteiktiem protektoriem. Zoles apakšā protektoriem ir jāpārklāj vienmērīgi visu zoles virsmu, ja tajā pa viduslīniju iestrādātas puķītes, dažādas ģeometriskas figūras, kas paceļas virs zoles, tad ejot tas rada pēdas nestabilitāti un pārslogo tās.

Bērniem apavus ieteicams pirkt par vienu izmēru lielākus, bet ne vairāk, lai būtu apmēram viens centimetrs brīvas vietas, tādējādi kāju nespiestu, bet nebūtu arī pārāk brīvi. Nevajadzētu pieļaut, ka apavos svīst kājas.

Ārstu viedokļi atšķiras, vai bērniem labāk staigāt apavos, vai pēc iespējas – basām kājām. Tomēr šobrīd nostabilizējas uzskats, ka telpās, kur ir līdzena, gluda virsma, labāk staigāt apavos, savukārt smiltīs, zālē un citā vidē, kur ir nelīdzena virsma – ja iespējams, ar basām kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!