Foto: RIA Novosti/Scanpix
Bieži vien mēs iedomāties nevaram kurā vietā mūs sagaida kādas nepatikšanas un problēmas. Krieviem ir labs sakāmvārds (iespējams, ka latviski arī ir kas līdzīgs) - "ja zinātu kur kritīšu, salmus sev pakaisītu". Portāla "Cālis.lv" mammas drosmīgi dalās savos piedzīvojumos, pārdzīvojumos un pieredzē par to, kādi riski mājās un ārā sagaida mazu bērnu.
  • Gudru cilvēku raksturojot spēja mācīties no citu kļūdām. Vispār jau es mācījos, kad savulaik draudzenei klēpī sēdošais sīcis zibenīgi uzrāva sev virsū it kā tālu stāvošu karstu tēju. Reanimācija, rētas utml. Nebūtu šis pieredzētais savām acīm stāsts, 99%, ka man būtu gadījies tā pat.
  • Uz grīdas nez kāpēc stāvēja no rozetes izvilkts sadalītājs - trijzaris ar dakšām uz augšu, un tikko staigāt sākušā sīča pakausis ar būkšķi piezemējās tam pavisam blakus. Morāle: neturi uz grīdas asus priekšmetus, jo nezini, kur piezemēsies bērns.
  • Sīkais bija ēdis mandarīnu un reizē lēkājis pa gultu. Kratot aiz kājām, sitot pa muguru utml. atrakcijas izveicot, izdabūju mandarīnu ārā. Morāle: laicīgi iemācīt, ka nedrīkst lēkāt ar pilnu muti.
  • Izslēdzu koridorā gaismu un teicu pusaizmigušam sīcim, lai laižas uz gultu. Brīdī, kad domāju, ka sīkā jau gultiņā, iečaukstējās pie kāpnēm noliktais tīkliņš. Ieslēdzu gaismu un noķēru jau lidojošu bērnu. Morāle: ejot tumsā bērns jātur pie rokas.
  • Nedot rokās graužamus ēdienus - burkānus, cietus ābolus, tamlīdzīgus - un palaist staigāt. Mammai darbabiedre palika bez it kā prātīga un lēnīga puikas, kurš aizgāja pie tēviem, aizrīdamies ar burkāna gabalu. Nez kāpēc bija bērnu ieinteresējis aiz stūra aizejošs kaķis, un šis sācis skriet pakaļ. Mazu bērnu mājās labāk iztikt bez galdautiem un sedziņām, mēbeļu stūru sargiem, ja tos nevar pamatīgi pielīmēt, jo citādi tie tiek pastiprināti centīgi knibināti nost un grauzti, bez smukiem, dekoratīviem kontaktu sargiem utt., jo neuzkrītošāki un permanentāki tie visi ir, jo mazāk rosina neveselīgu ziņkāri, bez smagiem puķu podiem uz nestabilām virsmām, t. sk. skapjiem, kas nav pieskrūvēti pie sienas, bez indīgām, kodīgām, ērkšķainām puķēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!