Kad virtuvē, istabā vai vannas istabā iestājas ilgstošs un patīkams klusums, ir skaidrs, ka mazais atklājējs ir atradis kaut ko ļoti aizraujošu. Visdrīzāk, ka tā nav rūpīgi izvēlēta, bērnam vecumam piemeklēta koša un krāsaina rotaļlieta. Vecāki zina, ka ikdienišķi virtuves priekšmeti un sadzīves lietas var izrādīties ļoti noderīgas ne tikai saimniecībā. Lūk, daži no priekšmetiem, kas atrodami katrā mājām un kas ļoti patīk bērniem.

Ar kādiem sadzīves priekšmetiem spēlējas jūsu bērni?

Mērkarotes

Foto: PantherMedia/Scanpix


Dažāda izmēra karotes un karotītes, īpaši, ja tās ir var piestiprināt pie mērkarošu turētāja (ar magnētu vai āķīti) ir lielisks "laika zaglis", ap kuru var darboties vismaz pusstundu. Turklāt ar šīm karotītēm uzmanīgi var laistīt ūdeni no vienas bļodiņas otrā. Pieaugušajiem tas liekas garlaicīgi? Ticiet – bērniem nebūs!

Kastes un kastītes


Maziem bērniem un maziem dzīvniekiem tiešām patīk darboties ap dažāda izmēra kartona kastēm. Kastes ir izmantojamas gan kā mājiņas, gan auto, gan gultiņas. Patiesībā mēs, pieaugušie, nemaz nevaram izdomāt tik daudz veidus paliela izmēra kartona kastes izmantošanai, kā to spēj mazulis.

Medicīniskās pipetes un pudelītes

Tīri izmazgātas mazas plastmasas pudelītes, kurās agrāk tika uzglabāti šķidrumi, medicīnā izmantojamās pipetes, plastmasas špricītes (protams, bez adatas)  un citas lietas, kurās var ievilkt un izlaist ūdeni, ir lieliska rotaļlieta virtuves izlietnē vai plunčājoties vannā.

Pudeles

Foto: PantherMedia/Scanpix

Arī izlietots minerālūdens pudeles ir noderīga lieta saimniecībā, jo tajās var bērt iekšā dažādus sīkus priekšmetus, pupas, zirņus, akmentiņus, dažāda izmēra un formas pogas, tad atkal izbērt ārā. Ar tām var taisīt lielisku troksni ar dažādām skaņām, vibrācijām un tonalitātēm.

Mobilais telefons

Foto: DELFI

Mobilais telefons fascinē visus mazuļus, kas iemācījušies paņemt rokās šo podziņām un skaņām aprīkoto mantu un sapratuši, ka to spaidot, var izvilināt interesantas skaņas. Dažreiz telefonu var mēģināt dabūt mutē. Diemžēl jārēķinās, ka bērna siekalas var sabojāt telefonu. Ja mājās ir vecs mobilais, izņemot bateriju, to var droši nodot bērna rīcībā. Ar telefonu var spēlēt arī piezvanīšanu tētim! Skārienjūtīgie aparāti šai izklaidei nederēs. Veca un labi pārbaudīta vērtība ir arī televīzijas pults.

Higiēniskie tamponi


Pamēģiniet iedot mazulim kastīti, kurā glīti salikti higiēniskie sieviešu tamponi. Novērots, ka to izņemšana, pētīšana, mēģinājumi tamponus salikt atpakaļ kastītē var nodarbināt mazo pētnieku pārdesmit minūtes. Ja tiem vēl ir arī aplikators, tad arī tā izpēte ir interesants un aizraujošs process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!