Nav daudz tādu mazo dāmu, kuras jau pirmsskolas vecumā nemēģina pašas nolakot nadziņus vai arī nedara to ar vecāku palīdzību. Pieaugušo un bērnu nagu manikīrs atšķiras. Bērnu manikīrs skaitās līdz 14-15 gadu vecumam, jo tas ir vecums, kad nags vēl nav nobriedis un ar to jārīkojas daudz saudzīgāk nekā ar pieauguša cilvēka nagiem. Ja mazā meitenīte vēlas sev glītus, koptus nadziņus, tad ir divi risinājumi: aizvest meitiņu uz skaistumkopšanas salonu, lai viņai tur uztaisa manikīru, vai arī pašai uztaisīt to mājās.

Ja mazā meitenīte vēlas sev glītus, koptus nadziņus, tad ir divi risinājumi: aizvest meitiņu uz skaistumkopšanas salonu, lai viņai tur uztaisa manikīru, vai arī pašai uztaisīt to mājās. Salona "HairRiga" manikīre Darja Ševcova norāda, ka pareizai nagu kopšanai jau kopš bērnības ir vairāki plusi. 

Skaisti un neapgrauzti nagi

Pirmkārt, tas ir patīkams un efektīvs līdzeklis, kā atradināt mazo meitenīti grauzt nagus. Bērnu manikīrs ir lielisks līdzeklis cīņā ar oniksofāgiju – nagu un apkārtējās ādas graušana.

Pētījumu rezultāti parāda, ka aptuveni 25% bērnu, vecumā no 7-10 gadiem, grauž nagus. Bet 12-18 gadu vecumā šo slikto ieradumu pārņem jau40% bērnu. Atradināt bērnu no nagu graušanas vajag līdz 10 gadu vecumam. Nagu kopšana un bērnu manikīrs ir brīnišķīgs līdzeklis pret šo kaitīgo ieradumu. Krāsotie nagi ir sava veida rotaļlieta, kuru meitenes nevēlēsies lauzt vai sabojāt.

Otrkārt, jau kopš bērnības pieradinot un iemācot rūpēties par savu izskatu, meitene izaugot pratīs sakopt savus nadziņus arī pati.

Pirmais princips – nekaitē

Bērnu nagu struktūra atšķiras no pieaugušo nagu struktūras. Bērnu nagos ir daudz ūdens, kas nodrošina nagu plātnes elastību. Nagu attīstību ietekmē hormonālās pārkārtošanās, tāpēc bērnu manikīrs ir tehnoloģiska nagu apstrāde, kuru var pielietot līdz 14-15 gadiem. Tiek uzskatīts, ka līdz šim vecumam nagi ir pilnībā izveidojušies.

Nagu virsma netiek pulēta, jo naga plātne vēl nav izveidojusies. No sākuma bērnu rokas tiek  apstrādātas ar speciālu antiseptiķi. Pēc tam nagi tiek novīlēti ar speciālu nagu vīli. Ja meitenei nepatīk sajūtas, kas rodas no nadziņa vīlēšanas, ataugušo nagu var uzmanīgi apgriezt ar  knaiblēm.

Manikīra meistaru viedokļi par to, vai bērniem būtu jāizgriež kutikulas, atšķiras. Ja tās ir ļoti lielas un izskatās neestētiski un traucē, tad pēc apstrādāšanas ar eļļu tās ar knaiblītēm izgriež. Ja atbīdītā ādiņa ir neliela un netraucē, labāk to regulāri apstrādāt ar eļļu un atstumt no naga plātnes ar apelsīnkoka kociņu. Ienadžus nokniebj ar knaiblītēm. Nagu malas (tikai malas!) tiek pulētas. Tiek veikta neliela delnu masāža, izmantojot bērniem domātu krēmu. Tiek uzklāts  ārstnieciskais līdzeklis, kas sadziedē kutikulu un baro nagus.

Laka tiek uzklāta ar vecāku atļauju. Pirms tam nagi tiek attaukoti. Visbiežāk tiek pielietota speciāla bērnu nagu laka, kura ir absolūti nekaitīga. Pret nagu graušanu var palīdzēt arī

speciālas bērnu nagu lakas, kurām ir rūgta garša. Šī laka ir izveidota uz ūdens bāzes un ir viegli nomazgājama ar ziepēm.

Bērniem ir raksturīga arī bieža atnadžu veidošanās. Nag matrikss jeb naga saknes zona vēl tikai veidojas, tāpēc nagu plātnes ir diezgan trauslas. Nepietiekamā naga resnuma un samērā augstās elastības dēļ bieži rodas viltus leikonīhija (baltas līnijas vai plankumi nagu plātnes slānī).

Bērnu manikīrā tiek saglabāti daudzi parastā manikīra elementi, bet daļa tiek izlaista (piemēram, netiek apstrādāta naga virsma – tā netiek pulēta).

  • Rokas tiek apstrādātas ar speciālu antiseptiķi;
  • Nagi tiek novīlēti ar nagu vīlīti (neiesaka izgriezt brīvo pusi);
  • No brīvās naga malas tiek izvilkti netīrumi;
  • Ja āda ir sausa un ir atnadži, tad rokas tiek turētas vanniņā ar ziepjainu šķīdumu;
  • Eļļas uzklāšana;
  • Kutikulas līnijas veidošana ar apelsīna kociņu (kutikula netiek noņemta!);
  • Atnadžu izgriešana;
  • Parafīna terapija;
  • Nagu pārklāšana ar laku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!