Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan bieži vien ticam stereotipam, ka sievietes priekšroku dod spēcīgi trenētiem un muskuļotiem vīriešiem, patiesībā reālā situācija ir krasti pretēja. Vairums sieviešu izvēlētos gara auguma un druknu, tomēr nedaudz apaļīgu vīrieti, nevis skaistuli ar stingru vēdera presi un dzelzs muskuļiem, vēstī "Daily Mail".

Pie minētā secinājuma nonākuši britu zinātnieki, secinot, ka katra piektā sieviete izvēlētos vīrieti ar alus vēderiņi, savukārt tikai viena no desmit daiļā dzimuma pārstāvēm priekšroku dotu muskuļotam un trenētam vīrietim.

Tāpat trešdaļai sieviešu patīk vīrieši ar spalvainām krūtīm, savukārt tikai desmit procenti pētījuma dalībnieču atzinušas, ka izvēlētos vīrieti ar gludām krūtīm un no matiņiem atbrīvotām padusēm.

Savukārt četras no desmit sievietēm, kā atklāts pētījumā, lepojas ar savu tagadējo partneri, uzsverot, ka viņš iemieso sievietes priekšstatu par ideālu vīrieša izskatu.

Pētījuma ietvaros konstatēta vēl kāda interesanta tendence – vīrieši ar nelielu lieko svaru bieži tiek uzskatīti par kopdzīvei un ilglaicīgām attiecībām krietni piemērotākiem kandidātiem nekā muskuļoto un slaido augumu īpašnieki, sievietēm uzskatot, ka attiecībām un harmoniskai sadzīvei nepieciešams "īsts vīrietis ar miesu un asinīm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!