Foto: PantherMedia/Scanpix
Aptaujājot vairāk nekā 8000 cilvēku, portāls "Women's Health" noskaidrojis pēc pretējā dzimuma domām seksīgākās īpašības, kas piemīt vīriešiem un sievietēm. Rezultātā secināts, ka stiprā dzimuma pārstāvji sievietēs kā visiekārojamāko dēvē viņu koptēlu un pašapziņu, tomēr tikai 12 procenti sieviešu ir apmierinātas ar sava auguma un sejas izskatu.

Tāpat vīriešiem sievietēs ir svarīgs smaids, acis, personība, inteliģence un piedzīvojumu kāre. Tiesa, šīs īpašības gan ievērojami atpalikušas no pašapziņas un savas vērtības apzināšanās, kas, vīriešuprāt, ir viena no svarīgākajām sievietes īpašībām.

Jāpiebilst, ka pētījuma veicējus pārsteigusi zemā "statistika", kāda piemīt pētījumā aptaujāto sieviešu pašvērtējumam. 

Eksperti uzsver, ka sevis nemīlēšana un mazvērtības kompleksi ievērojami kaitē ne tikai ikdienas dzīves kvalitātei, bet arī attiecībām ar partneri un intīmajai dzīvei.

Šai sakarā, lai izvairītos no zema pašvērtējuma rašanās speciālisti iesaka ik reizi, kad domās nokritizējam kādu sava ķermeņa daļu, nekavējoties ko labu pateikt par kādu citu.

"Piemēram, ja uzskati, ka tavas kājas ir pārlieku masīvas, papildini šo nepatīkamo secinājumu ar apziņu, ka tavas krūtis toties ir nevainojamas. Tas palīdzēs sevi iemīlēt un neļaus veidoties mazvērtības kompleksiem," rezumē pētnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!