Karstā laikā labāk, ja mazuļa apģērbs ir izmēru par lielu, nekā par mazu. Drēbēm jābūt plānām un brīvām. Sintētiskas un cieši pie dupša pieguļošas bikšeles vēl ciešāk piespiedīs autiņbiksītes un karsēs mazuli, skaidro ģimenes ārste Astrīda Marčenko.

Toties izvēloties autiņbiksītes, šis karstā laika likums – labāk mazliet lielāks, nekā mazāks, nederēs. Tām jāder kā uzlietām, pretējā gadījumā šķidrums tecēs garām. Lai urīna iedarbībā maigā āda netiktu bojāta, pamperus jāmaina regulāri.

  • Mainiet bikšeles reizi 3 – 4 stundās. Ja autiņbiksītes valkā ilgāk un tās ir pilnas, tad mitrums vairs neuzsūcas, paliek uz ādas un kairina to.
  • Rūpīgi sekojiet, lai ādas krokās nepaliek mitrums.
  • Karstā laikā nav jālieto nekādas ādas kopšanas eļļas. Ja āda ir iekaisusi, priekšroka ir likopodijam vai cinku saturošām, sausinošām ziedēm.
  • Karstā laikā īpaši jāseko, lai autiņos ilgi nepaliktu kakas, kas ir īpaši kairinošas.
  • Zēniem karstā laikā vismaz trīs stundas dienā jāpavada bez autiņbiksītēm. Pastāv uzskats, ka puisīšiem pārkarsēšanās var kaitēt reproduktīvajai veselībai.

Nav jāmaina autiņbiksītes nakts laikā, jo tad mazulis modīsies un būs neizgulējies, nākamajā dienā būs niķīgs. Savukārt, ja zīdainītis naktī mostas, lai paēstu, tad gan var nomainīt arī pamperus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!