Sievietes organisms bērniņa zīdīšanas laikā ir īpaši jutīgs un pret dažādām vielām uzņēmīgs, tāpēc nevajadzētu aizrauties ne ar jaunu produktu ieviešanu savā ēdienkartē, ne alkohola lietošanu. Tā kā organisms šajā laikā vēlas paturēt visu, ko sieviete uzņem, un pilnvērtīgi to pārstrādā, šajā gadījumā arī pienā, t.i. mazuļa labā, svarīgi īpaši apdomāt dzērienu un ēdienu izvēli.
Ēdieni un dzērieni, kuru sastāvā ir aromatizētāji, koncentrāti un stabilizatori (karstvīns, liķieri utt.), mātes pienā maina ne tikai garšu, sastāvu, bet arī atstāj negatīvu ietekmi uz bērna zarnu darbību un var izsaukt neparedzētu reakciju uz bērna veselību, piemēram, caureju.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit