7081129
Foto: PantherMedia/Scanpix
Jebkuru jaunu, skaistu dzīves posmu, arī bērniņa piedzimšanu, pierasts svinēt ar kādu dzērienu. Ko malkot sievietei, kura šo pasauli darījusi brīnumaināku, pasaulē laižot mazuli, kurš tiek barots ar pašas pienu?

Sievietes organisms bērniņa zīdīšanas laikā ir īpaši jutīgs un pret dažādām vielām uzņēmīgs, tāpēc nevajadzētu aizrauties ne ar jaunu produktu ieviešanu savā ēdienkartē, ne alkohola lietošanu. Tā kā organisms šajā laikā vēlas paturēt visu, ko sieviete uzņem, un pilnvērtīgi to pārstrādā, šajā gadījumā arī pienā, t.i. mazuļa labā, svarīgi īpaši apdomāt dzērienu un ēdienu izvēli.

Ēdieni un dzērieni, kuru sastāvā ir aromatizētāji, koncentrāti un stabilizatori (karstvīns, liķieri utt.), mātes pienā maina ne tikai garšu, sastāvu, bet arī atstāj negatīvu ietekmi uz bērna zarnu darbību un var izsaukt neparedzētu reakciju uz bērna veselību, piemēram, caureju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!