3086803
Foto: PantherMedia/Scanpix

Topošajām mammām šis jautājums ir aktuāls, tādēļ mēģināsim viest skaidrību, vai medus grūtniecības laikā ir kaitīgs vai tieši pretēji – noderīgs gaidāmā mazuļa un pašas sievietes veselībai. Uz jautājumu portālam mama.ru atbild ginekoloģe – vecmāte.

Daudzas sievietes, veicot kārtējo grūtnieču apskati, ārstiem vaicā, vai viņas drīkst ēst medu. Atbilde viennozīmīgi ir pozitīva – jā, drīkst. Bet kāpēc vispār pastāv bažas, ka medu mazuļa gaidīšanas laikā nevarētu ēst?

Tiek uzskatīts, ka nepasterizēts (tāds, kas nav bijis pakļauts uzkarsēšanai) šūnu medus var saturēt baktērijas Clostridium botulinum sporas. Šī baktērija var izraisīt botulismu – smagu pārtikas intoksikāciju, ko izsauc botulīna toksīni un var ietekmēt nervu sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!