Ikdienas sāls patēriņam nevajadzētu būt lielākam par pieciem gramiem dienā, kas ir aptuveni viena tējkarote. Dažādi pētījumi liecina, ka cilvēks dienā apēd aptuveni no astoņiem līdz 10 gramiem sāls. Viegli pieejamais sāls trauciņš uz galda nav vienīgais vaininieks, kāpēc šīs garšvielas ir par daudz. Ļoti daudz sāli mēs apēdam ikdienā, iekļaujot uzturā tādus ēdienus kā žāvētas zivis, gaļa, siers, veikalā nopērkama maize, norāda mediķi publikācijā valsts portālā grutnieciba.lv
Sāls pārmērīgs daudzums organismā aizkavē šķidruma izvadīšanu, tas uzkrājas un noslogo nieres, var radīt tūskas. Ēdot stipri sāļu ēdienu, cilvēkam bieži gribas pēc tam ko saldu, kā rezultātā tiek apēsts lielāks daudzums kaloriju. Grūtniecēm, kuras grib pamieloties ar žāvējumiem un citiem tamlīdzīgiem ēdieniem, jāņem vērā, ka tie ir produkti, kuros "slēpjas" ļoti daudz sāls. Ja tā tiek pārdozēta, var veidoties šķidruma pārmērīga aizture, paaugstināties asinsspiediens un veidoties nevēlamas grūtniecības komplikācijas.