diens virtuve salāti
Foto: PantherMedia/Scanpix
Pavasaris ir laiks, kad bieži sūdzamies par nogurumu un spēka trūkumu. To skaidro ar nepietiekamu vitamīnu daudzumu uzturā. Grūtnieces ir vēl īpašākā statusā, nekā pārējie, tādēļ aplūkosim, ko būtu nepieciešams vairāk lietot uzturā pavasarī, lai topošās māmiņas justos labi.

Ziemas laikā organismam ir nācies cīnīties ar šim periodam raksturīgajiem vīrusiem un laika apstākļiem, līdz ar to esam zaudējuši daļu savas izturības. Tādēļ pavasaris ir tas laiks, kad īpaši ir jādomā par pilnvērtīgu un vitamīniem bagātu uzturu. Lai atjaunotu organisma spēkus, vajadzētu no ēdienkartes pamazām izslēgt treknos ēdienus un tā vietā izvēlēties vairāk dārzeņus, augļus un tvaicētu/sutinātu zivi vai liesu gaļu, iesaka speciālisti valsts portālā grutnieciba.lv

Šajā laika periodā ļoti noderēs neaizvietojamās Omega 3 un Omega 6 taukskābes, kas atrodamas zivīs (noteikti atceries, ka zivīm jābūt labi termiski apstrādātām), olās, piena produktos, augu eļļās, riekstos, sēklās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!