Foto: stock.xchng
Bērni var slimot, ja netiek "sadzirdēti" no vecāku puses. Tāpat maziem bērniem slimošana var būt saistīta ar mammas psihoemocionālo stāvokli, tā uzskata pediatrs un homeopāts, mēģinot sniegt padomu kādai sievietei, kura lūdz padomu dēliņa atveseļošanā un veselības nostiprināšanā.

"Dēliņam šobrīd ir divarpus gadu. Kopš 11 mēnešu vecuma (pēc pārslimota nejauka plaušu vīrusa) attīstījās bronhiālā astma (līdz tam principā ne ar ko nebija slimojis) - sākotnēji izpaudās kā bieži bronhīti (ik pa pāris nedēļām), vēlāk transformējās uz laringītiem, pēc tam vienkārši visādi vīrusi, kādus nu vien sastapa, pastarpināti regulāri ātra elpošana (pat līdz 60 reizēm minūtē) ar vai bez iesnām/klepiem.

Šobrīd jau ir krietni labāk, slimošanas ir minimālas. Diemžēl pārsvarā tika ārstēts ar inhalējamiem medikamentiem (Pulmicort, Ventolin), antibiotikas bijušas vienu reizi pie nopietna plaušu karsoņa. Gribētu turpmāk pilnībā izvairīties no elpojamiem medikamentiem. Ko es varētu darīt lietas labā? Paātrināta elpošana joprojām šad tad ir - ar vai bez vīrusu fona. Alerģijas oficiāli nav pierādītas (analīzēs), bet mani personīgie novērojumi liecina, ka ir jūtība pret saķīmiķotiem produktiem, un ir novērota reakcija pret sausu gaisu (sāk krākuļot un degunā veidojas krevelītes).

Ko vēl bez sporta un daudz svaiga gaisa es varu darīt, lai stiprinātu plaušas un normalizētu elpošanu? Par emocionāliem iemesliem arī ir domāts krustu šķērsu, grūti saprast, jo bērns ir drošs (vismaz ārēji bailes līdz šim nav izrādījis principā gandrīz ne pret ko), emocionālais klimats mājās ir labs (gribas tā domāt ), bet nu uz kaut ko jau viņš taču reaģē, ja tik ļoti lielas tās slimošanas laika gaitā ir bijušas…" dakterim padomu lūdz kāda mamma.

Atbild Āgenskalna klīnikas pediatrs, homeopāts Edgars Mednis:

"Labdien! Pārsvarā bērni šādi slimo, ja netiek "sadzirdēti". Tas, ko variet darīt, ir vairāk viņu uzklausīt, jautāt un saprast. Tā, lai Jums ir priekšstats, kā viņš jūtas. Tad arī klepiem nebūs pamata. "Saķīmiķotie" produkti ir tikai palaidējmehānisms, kas ļauj izpausties slimībai. Svarīgs arī ir jautājums, kā Jūs pati jūtaties un cik jūtaties novērtēta. Jo, kā zināms, mazie bērni ļoti jūt mammu un bieži vien reaģē uz viņas iekšējo stāvokli, nevis to, ko mamma rāda uz āru. Protams, var arī mēģināt viņam palīdzēt ar homeopātiskām zālītēm. Bet pati variet - mīlēt, saprast, sadzirdēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!