Foto: PantherMedia/Scanpix
Grūtniecības laikā tiek ielikts pamats fiziski un garīgi vesela cilvēka attīstībai visā viņa dzīves laikā. Jau pirms mazuļa ieņemšanas (vismaz no trim līdz sešiem mēnešiem), kad vēl tikai gatavojaties kļūt par māmiņu, ir jāpievērš maksimāli liela uzmanība tam, ko ēdat. Šoreiz par vitamīniem un folskābi grūtniecības laikā konsultē ginekoloģe Eva Barkāne.

Kad grūtniecība ir iestājusies, jau no pirmajām dienām un visus deviņus mēnešus, topošās māmiņas galdā būtu jābūt tikai augstvērtīgai un veselīgai pārtikai, kas ietver visas svarīgākās pārtikas produktu grupas un satur nepieciešamos vitamīnus un mikroelementus.

Uztura piramīdas principi ir spēkā arī grūtniecības laikā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!