Foto: PantherMedia/Scanpix

Tavs mazulis jau ir paaudzies un tu nolēmi pārtraukt krūtsbarošanu. Tavas krūtis, kas pirms grūtniecības bija tvirtas un formīgas, patlaban vairāk atgādina kaut ko citu. Piemēram, gaisa balonu, no kura izpūties gaiss. Nav tas labākais salīdzinājums, bet šāda situācija pēcdzemdību periodā ir sastopama gana bieži. Un tas ir normāli, jo grūtniecība un bērna barošana maina sievietes krūšu izskatu. Taču nevajag krist panikā un zaudēt drosmi atgūt krūšu iepriekšējo izskatu, jo pastāv virkne metožu, kas palīdzēs to paveikt. Sešus soļus ceļā uz skaistām krūtīm piedāvā portāls on-woman.com Nedaudz arī mammu pieredze.

1. Ēd veselīgi, kas nozīmē daudz svaigu augļu, dārzeņu, kā arī ēdienus, kas satur liesos proteīnus. Nesēdi uz stingras diētas, lai atbrīvotos no grūtniecības laikā uzkrātajiem liekajiem kilogramiem. Ikdienā tev jāuzņem ne mazāk kā 1200 kalorijas, bet, zaudējot svaru, nedrīkst krist galējībās. Nedēļas laikā nebūtu vēlams zaudēt vairāk par 800 – 900 gramiem. Ja nedēļas laikā zaudēsi vairāk nekā kilogramu ķermeņa svara, tas var novest pie tā, ka krūšu audi zaudēs tik ļoti nepieciešamās lietas – elastīnu un kolagēnu, kas "atbild" par audu elastību.

2. Valkā pareizi piemeklētu krūšturi, kas palīdzēs veidot krūšu formu. Vislabāk, ja tieši tev vispiemērotāko izmēru palīdzēs izvēlēties profesionāls speciālists, jo pēc grūtniecības un bērna barošanas tavs iepriekšējais krūštura izmērs vairs nederēs. Turklāt tas var mainīties gan uz lielāku, gan mazāku izmēru. Noteikti izvēlies krūšturi, ko var regulēt pēc nepieciešamības. Ja tavas krūtis palikušas pavisam mazas, vari izvēlēties apjoma palielinošo.

3. Dodies uz baseinu. Peldēšana nostiprina muskuļus, vienlaikus pati galvenā slodze tiek tieši krūšu muskulatūrai. Ir svarīgi atcerēties, ka pilnībā nokarājušos taukaudus pacelt šādā veidā neizdosies, taču, trenējot krūšu muskulatūru, tu tomēr palīdzēsi atjaunot zināmu liftinga efektu savām krūtīm.

4. Lai stiprinātu krūšu muskulatūru ļoti noderīgi būs arī vingrinājumi ar atspiešanos, krūšu presīte, vingrojumi ar hantelēm un plaukstu saliekšanu. Apsēdies uz krēsla un saliec rokas plecu augstumā, bet abas plaukstas kopā – tieši pretim krūtīm. Pirkstiem jābūt vērstiem uz augšu (kā lūgšanu poza). Elkoņus liec paralēli grīdai, bet plaukstas cieši spied vienu pie otras un tā noturi piecas līdz 10 sekundes, pēc tam atslābinies. Vingrinājumu atkārto 10 reižu.

5. Apmazgā krūtis ar kontrasdušu – te ar aukstu, te siltu ūdeni, lai stimulētu asinsriti un nostiprinātu krūšu muskulatūru. Šīs procedūras veikšanai nav nekādas specifiskas tehnikas – vienkārši savu ikdienas dušošanos nomaini ar kontrasta dušu.

6. Ja nu citas metodes nepalīdz un tev ir pavisam kreņķīgs prāts par savu krūšu izskatu, ir apsverama doma par plastiskās operācijas veikšanu. Plastikas ķirurgs noteikti zinās ieteikt, kāda operācija tieši tev būtu noderīga – krūšu pacelšanas, palielināšanas vai samazināšanas. Mūsdienās šai metodei ir gan savi piekritēji, gan kategoriski noliedzēji.

Te daži viedokļi, kā atgūt skaistas krūtis, no portāla "Cālis.lv" foruma

"Ja tā tiešām ir iedzimtība, tad varbūt arī paliks spaniela austiņas. Tomēr neiesaku izsamist. Uzreiz pēc barošanas pārtraukšanas krūtis visai bieži izskatās pavisam slikti. Taču pēc dažiem mēnešiem parasti ir labāk."

"Lai cik necik krūtis atgūtu formu pēc barošanas, vajag sešus mēnešus. Plus krūšturis, plus labas eļļas (vai krēmi), plus pozitīva domāšana un sports. Laiku pa laikam uz nakti var krūšu zonu ieziest ar ļoti labu olīvu, mandeļu eļļu."

"Piekrītu, ka vajag labu uzturu, vingrošanu, ūdens procedūras jeb norīvēšanās no rītiem ar ledus gabaliņiem arī ir super."

"Man pēc barošanas beigšanas krūtīm normālu izskatu palīdzēja atgūt krēms ar placentu - tiešām ļoti labs. Bet ar to vien ideālu rezultātu nevar dabūt, tāpēc papildus tam ir nepieciešami arī šeit jau minētie vingrojumi, kontrastdušas un krūšu rīvēšana ar dvieli."

"Visas darbības ar eļļām un pārējiem krēmiem ir tikai ādas uzlabošanai, bet formu un tukšumu neviens izmainīt tā pat nespēj, tikai ar plastisko ķirurģiju to var. Pirms nebiju vērsusies pie plastiska ķirurga, es arī sportoju, vingrināju krūšu muskuļus, bet nekas neuzlabojas, kā bija pēc bērna barošanas divas pļekas, tā palika. Pašā krūtī jau nav muskuļa, kuru varētu uztrenēt. Man palīdzēja tikai implanti."

"Es speciāli netievēju, bet raksturīgi, ka pie stresiņa zaudēju svaru un pēc operācijas bija iemesli stresam un traki izkāmēju. Silikoni nepazūd. Tik bija ļoti jūtami un redzami, man zem dziedzera. Bet tas uz izspiedušos kaulu fona nebija tas trakākais. Tad atceros, ka ar bildēm dalījāmies un visi atzinīgi novērtēja manu rezultātu. Bet labāk ir tievēt ar fiziskiem vingrinājumiem, tad var veicināt tauku kušanu no konkrētiem rajoniem, nevis pirmās izkūst krūtis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!