Foto: Shutterstock

Augustā un septembrī dārzos vēl joprojām atrodamas dabas veltes, kas ir ne tikai bezgala gardas – tās ir arī vitamīniem un uzturvielām bagātīgas. Mazo ekspertu skolas speciāliste un Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pediatre Sanita Mitenberga iesaka, ar kādiem vasaras gardumiem cienāt mazo. Noskaidro, kā pasniegt vasarīgos un veselīgos našķus bērniem saistošā veidā.

"Dārzs ar ogām, augļiem un dārzeņiem ir veselīgo našķu karaļvalsts. Vērtīgos kārumus ir svarīgi pasniegt pievilcīgā veidā. Taisām mājās ekoloģisku saldējumu, kura sastāvā ir ābolu sula vai jogurts, agaves sīrups un dažādas ogas. Cepam cepumus bez sviesta, olām un cukura. Eko veikalos atrodam alternatīvas saldumiem, kas pārbagāti ar cukuru un e-vielām," stāsta TV seja Anna Rozīte.

"Manas meitas jau no mazotnes ir radušas ēst augļus un dārzeņus. Vasarā mēs tos ēdam ļoti daudz gan pamata ēdienreizēs, gan starp maltītēm kā našķus. Labprāt baudām sagrieztus gurķus un burkānus, kā arī ogas – ēdam tās lielos daudzumos svaigas, neapstrādātas, nereti sajaucot kopā ar riekstiem vai sēkliņām. Visu gadu ēdam žāvētos augļus. Meitām, kā jau visiem bērniem, garšo saldumi. Kad gribas īpaši palutināt mazās, iegādājos ogu marmelādi vai sukādes eko veikalos vai tirdziņos," pieredzē dalās dūla Katrīna Puriņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!