Foto: Shutterstock
Mūsdienās ne visas mammas var lepoties ar gana daudz brīva laika, ko veltīt nodarbēm ar bērnu. Taču attīstīšanās mazajam ir nepieciešama. Tomēr jāatceras, ka bērns tiecas mācīties vienmēr, tādēļ, lai apgūtu ko jaunu, nav vajadzīgas nez kādas dārgas rotaļlietas.

Piemēram, virtuve ir lieliska vieta, kur mazais var iemācīties daudz ko jaunu, kā arī veicināt sīkās motorikas attīstību. Lūk, portāls Grow-clever.com piedāvā 14 veidus, kā bērnam attīstīties, izmantojot Marijas Montesori metodiku!

  1. Dod bērnam tīrīt augļus (īpaši mandarīnus un banānus), sīpollokus, zemesriekstus, palūdz uzlasīt uz grīdas nokritušus gružus, ko iemest atkritumu tvertnē.
  2. Ievies dārziņu uz palodzes – ļauj bērnam iesēt sēkliņas, ar plaukstiņām pieplacinot zemi.
  3. Lai mazais no galda uzlasa drupačas – sīkākās saslauka ar plaukstu, bet lielākos gabalus – paņem ar pirkstiem.
  4. Ļauj bērnam šķirstīt pavārgrāmatu.
  5. Dod bērnam mazākos gabaliņos saplēst nevajadzīgās reklāmas avīzes, paskaidrojot, ka tas nepieciešams, lai mazāk vietas aizņemtu atkritumu tvertnē.
  6. Kopā mīciet mīklu (sākumā lieciet sausās sastāvdaļas, bet tad pievieno rozīnes un citus mazus gardumus). Ļauj mazajam no pagatavotās mīklas pašam veidot cepumus, pīrādziņus vai ko citu.
  7. Sniedz iespēju siet dažādas aukliņas, bantītes, piemēram, ap maisiņiem, kur glabājas vasarā savāktās un izkaltētās augu tējas.
  8. Ļauj bērnam pie ledusskapja darboties ar magnētiņu pārvietošanu – jo tie pēc izmēra mazāki, jo labāk.
  9. "Nejauši" uz galda izber sērkociņus, pupas, riekstus, zobu bakstāmos kociņus – lai mazais salasa un saliek tur, kur tie atradās pirms izbiršanas.
  10. Folijā ietiniet riekstus, ābolus, cietus cepumus.
  11. Uz šķīvja ļauj izbērt un ar pirkstiem pamaisīt kukurūzas pārslas.
  12. Ļauj bērnam no virtuves dēlīša katlā sabērt sagrieztos dārzeņus, grauzdiņus.
  13. Ļauj bērnam nomazgāt pupas, rozīnes.
  14. Ar papīra dvieļiem ļauj bērnam noslaucīt slapjos šķīvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!