Foto: Shutterstock
Neauglības tēma mūsdienās skar 10–15 procentus pāru, liecina statistikas dati. Iemesli, kādēļ pāri netiek pie bērna, var būt dažādi, tostarp dzīvesveids, kas, savukārt, ietver arī veselības un uzturvielām bagātīgas pārtikas lietošanu vai nelietošanu. Piedāvājam uztura speciālistes ieteikumus, kādas uzturvielas būtu jāiekļauj ēdienkartē, lai paaugstinātu iespējas tikt pie mazuļa.

"Laulāto pāru interese par neauglības ārstēšanas kampaņu ir liela, tāpēc ir aktuāli uzsvērt uztura aspektus – ikdienas steigā cilvēki bieži vien aizmirst, cik svarīgi ir ēst svaigu un kvalitatīvu pārtiku," uzsver "Klīnikas EGV" direktore, ginekoloģe Zane Vītiņa.

Viena no svarīgākajām uzturvielām – folijskābe. Folijskābei jeb B9 vitamīnam ir pārliecinoši liela nozīme neauglības ārstēšanas laikā. "Folijskābi saturošu produktu – avokado, brokoļu, spinātu, sparģeļu, citrusaugļu un pilngraudu produktu – iekļaušana ikdienas uzturā paaugstina grūtniecības iestāšanās izredzes, kā arī novērš embrija attīstības traucējumus. Folijskābe tiek iesaistīta gan olšūnu, gan spermatozoīdu ģenētiskā materiāla veidošanā," apgalvo klīnikas uztura speciāliste Baiba Grīnberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!