Pētnieku grupa no ASV Nacionālā veselības institūta (National Institutes of Health) noskaidrojusi, ka kartupeļu ēšana lielos daudzumos paaugstina risku saslimt ar gestācijas diabētu. Šis diabēta veids attīstās grūtniecības laikā, un tas skar aptuveni divus trīs procentus sieviešu. Saslimšana ar šo kaiti, protams, negatīvi ietekmē gaidāmā mazuļa attīstību. Visbiežāk gestācijas diabēts pazūd pēc dzemdībām, vēsta "Mama".
Pētījuma autori analizējuši 21 000 grūtniecības gadījumu, un dati vākti laikā no 1991. līdz 2001. gadam. Neviena no pētījuma dalībniecēm līdz grūtniecībai neesot slimojusi ar kādām hroniskām slimībām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit