Foto: Shutterstock

Laikam jau būs pavisam maz sieviešu, kurām grūtniecība, dzemdības un bērna zīdīšana nebūs atstājusi kādas sekas – pa kādai strijai, pa kādam liekam kilogramam, krūšu formas izmaiņas… Un laikam būs pavisam nedaudz tādu jauno mammu, kurām, ieņemot jauno lomu, būtu gluži vienalga, kā viņas izskatīsies kā sievietes.

"Vai ir kādas speciālas metodes, padomi, pieredze, kā saglabāt krūtis smukā formā pēc tam, kad mazuļa barošana ir beigusies? Vai arī tas ir kā ar strijām - viss no gēniem un zvaigžņu stāvokļa atkarīgs? Dikti negribētos "spaniela ausis"," tā diskusiju "Cālis" forumā sāk kāda sieviete. Te atradīsi dažas metodes, kā atgūt skaistu krūšu formu pēc dzemdībām.

Vingrošana, plastikās operācijas, krūšu rūpīga kopšana, gēni, masāžas – tik daudz dažādu viedokļu un noslēpumu, ar kuriem dalās mammas.

"Ir dažādi vingrinājumi, kas uzlabos to stāvokli, taču ideālas krūtis pēc zīdīšanas, domāju, ka var panākt tikai ar plastiku."

"Krūšu izskatu citi faktori ietekmē vairāk nekā zīdīšana. Neatkarīgi no zīdīšanas vai citas ēdināšanas metodes, par krūtīm ir jārūpējas. Jānēsā piemērots krūšturis, jāvingro, jākopj āda. Ja zīdīšanu pabeidz pakāpeniski, izejot cauri visiem laktācijas cikliem, nevis strauji pārtraucot zīdīt un "nosienot", vai citus brīnumus darot, tad pie "spaniela ausīm" parasti netiek, jo zīdīšanas beigu posmā, laktācijai kļūstot arvien mazākai, krūtis atgriežas normālā stāvoklī, atjaunojas taukaudu daudzums. Tik vien, ka āda jebkurai sievietei ar gadiem kļūst mazāk elastīga, līdz ar to smagas krūtis grūti saturēt, bet tā ir arī nedzemdējušām sievietēm.

Krūtis palielinās jau grūtniecības laikā, vēl viena palielināšanās notiek dažas dienas pēc dzemdībām, kad neatkarīgi no tā, vai pirmās dienas bērns ir likt pie krūts, vai nav, pēc pirmpiena atnāk īstais piens (šajā laikā var rasties strijas, bet tas atkarīgs no tā, cik stipri piebriest krūtis, un cik elastīga āda). Pēc tam vairs krūšu izskatu bojājošu faktoru nav (ja neskaita strauju zīdīšanas pārtraukšanu)," tā jaunajām mammām padomus sniedz kāda zīdīšanas konsultante.

Foto: Shutterstock

"Tas atkarīgs nevis no tā, vai mazuli baro/nebaro, bet ar grūtniecības laiku. Hormoni, kas ietekmē krūšu augšanu un piena vairošanos + gēni/ gēni un vēlreiz gēni."

"Piekritīšu tām, kas raksta, ka tas ir atkarīgs no ādas un gēniem. Pati esmu barojusi divus mazuļus, vienu mazāk, otru pa pilnai programmai, pēc barošanas krūtis nepalika kā "spilvendrāniņas". Tieši otrādāk, man tās patīk vairāk, jo nav kā zaļam skuķim asi konusiņi, bet gan tādas sievišķīgākas un pats galvenais, ka vīram patīk. Tagad gaidu trešo, paskatīsimies, kas būs pēc trešā barošanas palicis."

"Man līdzēja vien plastika, pie tam tas trakākais variants, kad jāliek zem muskuļa, jo pašai audu tur vispār vairs nebija, vistiešākajā vārda nozīmē - bija tikai āda. Lieki piebilst, ka veļu nācās iegādāties tīņu nodaļā un tad vēl tur īsti nebija ko ierullēt iekšā. Tad nu paņēmu savu "veco" augšiņu un aizdevos pie ķirurga ar lūgumu, lai piepilda. Man trīs bērni pabaroti, domāju, ka tagad esmu pelnījusi ko skaistu."

Foto: Shutterstock

"Principā ir trīs lietas, ko paralēli darot, vari cerēt uz rezultātiem:

krēmi/eļļas (taisnība, ka C un D izmēru "nepacels" uz augšu, bet āda jākopj tik un tā līdz ar to par sliktu nenāks);
vingrojumi;
kontrastduša, masāžas utml.

Efektīvus vingrojumus krūšu muskuļu nostiprināšanai atradīsi šeit.

Ar noteikumu, ka visas šīs lietas dari regulāri un paralēli! Protams, rezultāts diez vai būs tāds, kā bija pirms bērna barošanas, bet galu galā dzīve taču iet uz priekšu un jāprot arī skaisti novecot. Nenosodu tās, kas veikušas plastisko, bet man šķiet, ka labāk maksimāli dabīgi kopta, nekā 70 gadu vecumā krunkaina, bet ar nedabīgi stāvām krūtīm."

"Man ir divi bērņuki, kas kopā trīs gadus mani ēduši. Lietoju krēmus, eļļas, vingrojumus, masāžas – gan pašmasāžas, gan kosmetologu kabinetos, sports, peldēšana, joga u.t.t. Regulāri un paralēli gan grūtniecības laikā, gan barošanas laikā, gan pēc tam. No pilna B pirms grūtniecības nošļuku uz AA, pie tam nesimetriska! Barošanas laikā C-D. Jā, netiku pie spaniela ausīm, āda vienkārši pieplaka pie krūškurvja! Ne dziedzeru, ne tauku ne ar kādām procedūrām neatgūsi, var uzlabot ādas stāvokli. Uztaisīju plastiku un esmu apmierināta! Uz 70 varbūt ar izņemšu un ielikšu plauktiņā, bet 40 gadus būšu ar krūtīm un bez kompleksiem šajā sakarā!"

"Neko īpašu nedarīju, vien regulāri nēsāju labu krūšturi un pirmajos mēnešos, kad piena daudz, tajā arī gulēju. Un krūtis tiešām pēc tam nekļuva mazākas vai nokarenākas. Tikai smukākas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!