Foto: Shutterstock

Vēl tikai nedaudz un Ziemassvētki būs klāt. Skolas vecuma bērniem šis laiks arī nozīmē – ilgai gaidītais brīvlaiks atnācis. Lai to nepavadītu tikai pie datoriem un citām viedierīcēm, piedāvājam piecas ziemas spēlītes, kurās var iesaistīt dažāda vecuma bērnus un pieaugušos.

Pogas sniegavīram

Šajā spēlē sniegavīrs nav jāceļ, bet gan ar kādu zaru vai kociņu tas jāuzzīmē sniegā!

Spēlētājiem jābūt vismaz septiņiem un kā spēles vieta derēs jebkurš sniega klāts laukums. Spēlei būs nepieciešami trīs vidēji lieli akmentiņi vai bumbiņas katram spēlētājam. Spēles laiks – vismaz 20 minūtes.

Spēlētāji sadalās divās komandās. Spēles vadītājs katram dalībniekam iedod trīs nelielas bumbiņas vai akmentiņus. Pirmās grupas dalībnieki nostājas pie atzīmētas līnijas, kas novilkta sniegā aptuveni divus metrus no uzzīmētā sniegavīra. katrs spēlētājs paņem vienu akmentiņu un met sniegavīra virzienā.

Foto: Shutterstock

Dalībnieks, kurš trāpa sniegavīram, komandai nopelna punktu. Spēles vadītājs rūpīgi seko spēles gaitai un skaita komandas nopelnītos punktus.

Katram dalībniekam ir trīs metieni. Kad katrs komandas dalībnieks veicis visus metienus, otrā komanda izmēģina savus spēkus mešanā. Uzvar komanda, kura savākusi visvairāk punktu.

Ja spēlē piedalās mazi bērni, attālums līdz sniegavīram ir jāsamazina.
Lai jautrība būtu lielāka, spēli var spēlēt arī ar aizsietām acīm.

Šokolādes ēšana

Foto: Shutterstock

Vēl vienu karotīti!

Foto: PantherMedia/Scanpix

Boča uz ledus

Foto: Shutterstock

Pikošanās

Foto: Shutterstock

Spēlei jāizvēlas laukums, kur ar sniega pikām nevar saplēst kaut ko vērtīgu. Sniega pikas jāveido pavisam mīkstas un čaganas, lai tās nenodarītu sāpes "mērķim". Nekādā gadījumā nedrīkst mest "mērķim" pa seju vai galvu!

Spēlētāju skaits: vismaz seši. Un šajā spēlē nav nepieciešami nekādi īpaši piederumi – tikai sniegs.

Spēlētāji ar skaitāmpanta palīdzību nosaka, kurš būs "mērķis". Šis spēlētājs nostājas "mājā" – spēles laukuma galā iezīmētā aplī, plati ieplestām kājām un sānis izplestām rokām. 2,3 vai 5 metru attālumā novelk sākuma līniju.

Katrs spēlētājs sev izveido trīs sniega pikas, tad pieiet pie starta līnijas un cits pēc cita met tās "mērķī". Par trāpījumu pa krūtīm un vēderu piešķir vienu punktu, bet par trāpījumu pa roku vai kāju, ko izdarīt ir grūtāk – piecus punktus.

Uzvar spēlētājs, kurš ieguvis visvairāk punktu.

Ja brīdī, kad lido pikas, "mērķis" izkustas vai iziet no "mājas", viņš saņem vienu , mīnuspunktu. Kad spēlētāji mainās vietām, šis spēlētājs sāk spēli ar vienu mīnuspunktu. Pēc katra apļa "mērķi" nomaina, lai tas nenosaltu un pārāk neciestu no precīziem trāpījumiem.

Avots: "Spēles visiem gadalaikiem" (Jumava").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!