Foto: Shutterstock

Lai bērns augtu vesels, mums nav žēl nekādu līdzekļu. Bet, iespējams, atsevišķos gadījumos nekāda lielā tērēšanās nemaz nav nepieciešama. Runa ir par augu valsts līdzekļiem, kas ir mums visapkārt, protams, tie vācami vasarā, bet, ja neesi to paguvis izdarīt, arī veikalos un aptiekās tie pieejami plašā klāstā.

Ārstēšanās ar dabā pieejamiem augiem ir viena no vecākajām metodēm. Tām ir teju viens vecums ar cilvēci kopumā. Zālītes vienmēr cilvēku ir pavadījušas no dzimšanas līdz pat vecumam: tajās vannoja, dzēra un ar tām ārstēja brūces. Bet kas ir īpaši svarīgi, laikam ejot, cilvēki arvien vairāk sāka pētīt, kādas zālītes palīdz pie konkrētām vainām, cik tās efektīvas, cik daudz un kā tās jālieto, lai cilvēka veselība uzlabotos nevis tai tiktu nodarīts lielāks kaitējums.

Ārstniecības augos ir dažādu vielu savienojumi, un katra no zālītēm var ietekmēt gan konkrētu ķermeņa orgānu, gan to kopumā.

Kā norāda "Parents" aptaujātie pediatri, salīdzinājumā ar ķīmiski pagatavotām zālēm ārstniecības augi iedarbojas daudz maigāk un ilgstošāk. Blakusparādības tiek novērotas 5–8 reizes retāk nekā tās var būt no medikamentiem. Turklāt zālītes ir daudz grūtāk pārdozēt.

Zālītes vai aptieku medikamenti?

Foto: Shutterstock

Ievēro pareizās devas jeb nepārdozē

'Diagnozes'

Pašārstēšanās ir bīstama

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!