woman - 1948
Foto: Publicitātes foto

Grūtniecība – lai gan, protams, nav slimība, tomēr sievietei un viņas organismam tas ir ļoti īpašs laiks. Viena no svarīgākajām lietām ir arī pareiza un veselīga ēšana. Mēs visi esam dzirdējuši, cik veselīgi ir dārzeņi un augļi, bet – kādos daudzumos tie būtu jālieto, piemēram, sievietēm gaidību laikā? Kāds vispār ir pareizais ēšanas plāns šajā laikā, vai un cik daudz var dzert patlaban tik modernos smūtijus, bet kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem pēc tam, kad mazulis nācis pasaulē? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz "Lido" uztura skolas vadītāja Alise Kindzule.

Klasisku uztura šķīvi veido viena puse dārzeņu un augļu, ceturtdaļa olbaltumvielas saturošu produktu un ceturtdaļa salikto ogļhidrātu saturošu produktu. Ja analizējam grūtniecei piemērotu uztura šķīvi, tad ar smūtijiem niecīgā daudzumā tiek uzņemtas dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, kā arī pavisam nedaudz salikto ogļhidrātu, kam ēdienkartē jābūt pietiekamā daudzumā, lai nodrošinātu bērniņa attīstību un veselību.

Ja blendētais kokteilis saturēs tikai vienkāršos ogļhidrātus (saldus augļus, sulas, saldvielas), tad cukura līmenis asinīs strauji celsies un pēc 30 minūtēm vainagosies ar lielu izsalkumu. Šādas cukura līmeņa izmaiņas organismā nav ieteicamas, skaidro Kindzule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!