2015. gada 31. oktobris bija diena, kad 15 gadus vecā britu meitene Kailija Heivuda saņēma pirmo vēstuli savā sociālo tīklu profilā no vīrieša, ko viņa agrāk nebija satikusi. Pēc 15 dienām meitenes ķermeni atrada mežā. Viņa bija izvarota un nogalināta.

13 dienu laikā Kailija ar svešo vīrieti apmainījās ar 2643 ziņojumiem. Lūks Hārlovs (šī personība tika noskaidrota vēlāk, jau pēc nozieguma paveikšanas) meitenei stāstīja visādas lietas, ko pusaugu meitenes labprāt vēlas dzirdēt, vēsta pamācošā un ļoti skumjā notikuma apraksts Leičesteres policijas mājaslapā. Svešinieks Kailijai sacīja, cik viņa ir skaista un īpaša, vēstulēm paliekot arvien atklātākām, līdz Kailija tika uzaicināta pie viņa palikt pa nakti. Un meitene piekrita. patiesībā uzaicināta bija vēl viena meitene, bet viņa pārdomāja...

Tas bija 2015. gada 13. novembrī, kad Kailijas mamma meiteni aizveda uz kādu vietu, kur it kā bija paredzēta ballīte. Kailija tikās ar savu internetā iegūto sarunu biedru, bet tad, kad Kailija saprata notiekošo, bija jau par vēlu. Viņu pret pašas gribu Hārlovs seksuāli izmantoja un turēja nebrīvē, turklāt Hārlovam bija arī otrs biedrs – viņa kaimiņš Stefans Bedmens, kurš arī piedalījās izpriecās ar pusaugu meiteni. 2015. gada 15. novembrī – divas dienas pēc tam, kad meitene devās uz randiņu, viņas vairs nebija starp dzīvajām.

2016. gada 5.aprīlī tika aizturēts Lūks Hārlovs aizdomās par uzmākšanos divām meitenēm, bet jau pērnā gada 28. jūnijā Notinghemas tiesa vīrieti atzina par vainīgu un piesprieda viņam 12 gadus ieslodzījumā. Stefans Bedmans tika aizturēts tajā pašā dienā, bet tiesa viņa vainu atzina 27. jūnijā. Viņam piespriests mūža ieslodzījums, taču saskaņā ar Lielbritānijas likumdošanu viņš pēc 35 gadiem ieslodzījumā varēs pretendēt uz izkļūšanu brīvībā.

Leičesteres policija norāda, ka Kailijas mīlas stāsts ir kā brīdinājums jauniešiem – gan meitenēm, gan zēniem – par briesmām, kas viņus var piemeklēt, runājot ar nepazīstamiem cilvēkiem internetā.

Filma uzsver, cik ātri un viegli viss var notikt, tās izveidošanas mērķis ir censties aizsargāt bērnus, tagad un nākotnē, kā arī vērst vecāku uzmanību uz to, lai vismaz minimāli kontrolētu savu atvašu nodarbes tiešsaistē.

Apstājies un padomā, ja esi sācis saraksti internetā. Vai tu pazīsti cilvēku, ar ko saraksties?

Īsfilmiņa, ko veidojusi Leičesteres policija, tapusi ar Kailijas ģimenes piekrišanu.

Te atradīsi 13 vēstījumus, no kuriem bērniem jābīstas sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!