mamma, meita, bērns, mazulis, barot, uzturs, ēdiens
Foto: Shutterstock
Daudz tiek runāts par to, kādā vecumā var bērnam sākt dot piena produktus, augļus un dārzeņus, bet retāk tiek pieminēts, kad mazuļiem var piedāvāt kaut ko asāku. Nenoliedzami, ka pēdējos gados latviešu tradicionālā ēdienkarte tiek papildināta ar dažādu tautu ēdieniem, tostarp asu garšvielu izmantošanas.

Esam saņēmuši jautājumus no vairākām mammām, kādā vecumā bērnam var sākt piedāvāt kaut ko eksotiskāku un vai patiešām asu ēdienu ēšana ir jāsaista arī tautību un gēniem. Ieskatu par šo tematu sniedz Gita Ignace, sertificēta uztura speciāliste, kura konsultē Ogres slimnīcā un Āgenskalna klīnikā.

Nav tādas vienotas sistēmas par to, no cik gadu, mēnešu vecuma var sāk dot asās garšvielas. Tas atkarīgs no kultūras, ģimenes tradīcijām, vides, kurā aug bērns, un, protams, arī no bērna veselības stāvokļa, uzsver Ignace.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!