Foto: Privātā arhīva foto
"Zinātnieki apgalvo, ka vēlme ceļot esot iekodēta mūsu gēnos. "Piedzīvojumu gēna" klātbūtne nosakot atsevišķa indivīda pastiprināto vēlmi riskēt un piedzīvot jaunas sajūtas. Mēs laikam esam bagātīgi apveltīti ar "piedzīvojumu gēnu", jo organisms pats prasās doties ceļojumos," uzskata Zaiga Runce. Viņa kopā ar vīru un diviem dēliem, no kuriem jaunākajam ir tikai viens gadiņš, ir apceļojusi lielāko daļu Eiropas, Centrālameriku, dažas Āzijas un Tuvo Austrumu valstis. Aizrautīgā ceļotāja un divu dēlu mamma dalās padomos un ieteikumos, kas jāņem vērā, dodoties ceļojumā kopā ar visu ģimeni.

Zaigas un Edgara ceļošanas stāsts sācies jau bērnībā, kad kopā ar vecākiem apbraukājuši skaistākās Latvijas vietas. Kad abi satikās un kļuva par pāri, Zaiga un Edgars sāka ceļot kopā. Sākumā viņi devās apskatīt tuvākās kaimiņvalstis – Lietuvu un Igauniju, bet pēc tam viņu ceļš veda aizvien tālāk no mājām. Kopumā pāris ir apceļojis 42 valstis, no kurām 26 ir bijis arī viņu trīs gadus vecais dēls Alberts. Savukārt jaunākais – gadu vecais Matīss – kopā ar mammu un tēti bijis 20 dažādās valstīs.

Katru gadu ģimenei izdodas apskatīt aptuveni četras jaunas valstis, piedzīvot jaunas sajūtas, iepazīt citas kultūras un priecēt acis, veroties elpu aizraujošos skatos. Kopš bērnu piedzimšanas Zaiga ar Edgaru visos ceļojumos ir devušies kopā ar atvasēm. "Mēs nekad neesam apsvēruši domu, ka puikas varētu palikt mājās, nevis ceļot kopā ar mums," viņa stāsta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!