Foto: Privātā arhīva foto
Elīna Sondare ir piecu bērnu māmiņa, kura pati mājās šuj auduma autiņbiksītes. Viņa reiz domāja – dzīve ir izdevusies tad, ja tev ir divi bērni, skaists dzīvoklis Rīgas centrā un prestižs darbs. "Man likās, ka tad es būšu laimīga un man būs viss," Elīna piebilst. Taču tagad sieviete saprot, ka laimīgu viņu dara tā dzīve, kuru viņa dzīvo šobrīd, esot mamma pieciem bērniem.

Elīna atzīst, ka viņai nekad nav bijusi doma, ka reiz būs piecu bērnu mamma. "Tas vienkārši tā ir noticis," viņa stāsta. "Man nekad nav bijis mērķis sasniegt kādu noteiktu skaitu." Taču sieviete ir pārliecināta, ka iespēja būt par daudzbērnu māmiņu viņai ir dota, jo to ir vēlējies arī vīrs. "Ar citu tā nebūtu, tas ir tikai tāpēc, ka viņš man ir," viņa piebilst. Elīna prāto – iespējams, tas, ka gan vīrs, gan viņa pati nāk no daudzbērnu ģimenes, ir ietekmējis viņu lēmumu arī pašiem tādu veidot.

Elīna ir mamma četrām meitām – Bellai, Unai, Tīnai un Alisei, kā arī brašam astoņus mēnešus vecam puikam – Edijam. Divus gadus vecā Bella un sešgadīgā Tīna apmeklē bērnudārzu, savukārt vecākās meitas – 13 gadus vecā Alise un deviņgadīgā Una – katru darba dienu dodas uz skolu. Abas vecākās meitas pēc skolas dodas uz mākslas pulciņu, kas, pēc Elīnas teiktā, meitenēm ļoti patīkot. "Katrs bērns gan izskata, gan rakstura, gan interešu ziņā ir pilnīgi citāds," stāsta mamma. "Katrs ir personība."

Uz jautājumu, kas mudinājis abus ar vīru ieņemt vēl vienu bērniņu, sieviete smejoties atbild – noteikti ne prāts, tā bija tikai sirds. "Likās, ka man pietiks mīlestības diviem bērniem, bet izrādās, ka man tās pietiek pat trijiem un vēl vairāk. Ar katru bērnu mīlestība un prieks top lielāks. Tas nekas, ka brīžiem nav laika sev un citiem, es tam esmu gatava."

Lielākais izaicinājums – laika pārvaldība

Ar izaicinājumiem saskaras visi vecāki, gan tie, kas ikdienā audzina vienu bērnu, gan tie, kas savu mīlestību, gādību un rūpes sniedz piecām un vēl vairāk atvasēm. Arī Elīna atzīst – viegli nav. Kā lielāko izaicinājumu piecu bērnu māmiņa min laika menedžmentu un loģistiku. "Šķiet diezgan primitīvi, bet tā tas ir," sieviete stāsta. "Laiks iet, bet tev ir jāpaspēj izvadāt bērnus uz skolām un bērnudārziem, jāparūpējas par tiem, kas apslimuši, un vēl jāpaspēj pašai iedzert kafiju un iztīrīt zobus. Varētu likties – kas tad tur tāds, bet visas šīs lietas var izdarīt tikai tādā maratona skrējienā."

Izaicinājumu pilni noteikti ir arī tie brīži, kad pašam ir fiziski grūti, piemēram, ja esi saslimis. Elīna atzīst, ka šādos brīžos ir sajūta, ka kaut kas slīd ārā no rokām. "Ja kaut kas tāds notiek, man vienmēr iestājas neliela panika un trauksmes sajūta," viņa atklāj.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!