Ja abu partneru vecums ir teju identisks, jautājumi par gadu skaitli pasē nav aktuāli, savukārt pilnībā citāda ir situācija, ja vecumi krasi atšķiras. Vienalga, vai jaunāka sieviete ir kopā ar vecāku vīrieti vai otrādi – apkārtējie var uz attiecībām skatīties ar sarauktu pieri. Lai saprastu, vai vecums attiecībās ir šķērslis, kāpēc daudzus cilvēkus šķietami pievelk partneri atšķirīgā vecuma grupā un kāda ir šo cilvēku ikdiena, esam apkopojuši "Viņa" arhīva stāstu kolekciju.

Ir cilvēki, kuri mērķtiecīgi meklē savu ideālo partneri. Viņi prātā izsapņojuši, kā šis cilvēks izskatīsies, ar ko nodarbosies un kādā vecuma grupā būs, savukārt citi šajā kategorijā absolūti nav ierakstāmi. Viņi dzīvo pēc principa – sirdis neizvēlas, kurā iemīlēties, tāpēc viņiem ir arī vienalga, vai partneris ir 10 gadus jaunāks vai vecāks.

Lai gan katra situācija skatāma individuāli, eksperti norādījuši, ka nereti sievietes izvēlas vecākus partnerus, jo meklē tēva aizstājējus, nobriedušus partnerus, kā arī vīriešus, kuri jau paspējuši "izskrieties". Nereti dzirdēts uzskats, ka sievietes ir kopā ar vecākiem vīriešiem tikai finansiālās nodrošinātības dēļ, taču aktuāls paliek jautājums – vai iespējams izdarīt šādus secinājumus, neesot katru sekundi ar konkrētajiem cilvēkiem kopā?

Turpinājumā iepazīsties ar dažādiem viedokļiem, kāda nozīme attiecībās ir vecuma atšķirībai un vai tā ietekmē savienības kopdzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!