Foto: Shutterstock
Skaraina papīra eglīte ar košu zvaigznīti virsotnē – viegli uztaisīt ne vien pašam, bet arī bērnam. Talkā jāņem vien daži materiāli, palīgrīki un radošais gars. Turklāt šādas papīra eglītes veidošana būs labs vingrinājums bērna pirkstiņiem, lai skubinātu sīkās motorikas attīstību.

Lai izveidotu skaraino papīra eglīti, būs nepieciešams:

  • aplikāciju papīra/plāna kartona sloksne kvadrāta formā;
  • citas krāsas aplikāciju papīrs/kartons zvaigznītei;
  • zvaigznes trafarets/formiņa;
  • šķēres;
  • līme;
  • parastais zīmulis;
  • lineāls.

Vispirms pārloki eglītes pamatu – kvadrāta papīra vai kartona sloksni – uz pusēm pa diagonāli, lai izveidotu pārlocītu trijstūri.

Foto: Shutterstock

Tad ņem talkā lineālu un novelc taisnu līniju paralēli locījuma vietai – tā kalpos par robežu, lai zinātu, cik tālu iegriezt skariņas ar šķērēm. Pēc tam savelk perpendikulāras vienāda platuma līnijas, kas iezīmēs vietas, kur jāiegriež skariņas.

Foto: Shutterstock

Kad līnijas savilktas, ņem šķēres un sagriez pārlocīto papīra sloksni skariņās. Atceries negriezt dziļāk par robežlīniju!

Foto: Shutterstock

Atloki papīra sloksni vaļā un novieto locījuma vietu ar skatu pret sevi. Ņem talkā līmi (derēs kā pva līme, tā līmes zīmulītis) un rūpīgi atloki skariņas virzienā uz sloksnes vidu – pielīmē skariņas pie eglītes "stumbra".

Foto: Shutterstock

Turpini locīt un līmēt, ar pirkstu rūpīgi piespiežot līmējuma vietu, lai skariņas neatlokas.

Foto: Shutterstock

Kad visas eglītes skariņas salīmētas, neaizmirsti atstāt brīvu vietu galotnē zvaizgnītei.

Foto: Shutterstock

Ņem citas krāsas papīra/kartona sloksni, zvaigznītes trafaretu un ar parasto zīmuli iezīmē zvaigznīti. Izgriez to no papīra.

Foto: Shutterstock

Uzlīmē zvaigznīti skarainās eglītes galotnē.

Foto: Shutterstock

Darbiņš paveikts – skarainā eglīte ar zvaigznīti ir gatava! Vari tai aizmugurē pielīmēt diedziņu un kārt logos vai Ziemassvētku eglītē kā dekoru, pielīmēt pie sienām, logiem, durvīm un visur citur, lai izdekorētu mājokli svētku noskaņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!