Foto: Shutterstock
Ziemassvētku laiks ir spuldzīšu un papīra sniegpārsliņu piepildīts daudzās mājās. Varbūt vērts padomāt par kopīgu ģimenes nodarbi un šogad kopā ar bērnu uztaisīt kādu interesantāku rotājumu? Lipināšanās ar aplikāciju papīru, līniju vilkšana un griešana būs tieši laikā mazo pirkstiņu vingrināšanai.

Lai pagatavotu dekoru, kas izskatās pēc Ziemassvētku vecīša, kurš laižas lejup vai augšup pa skursteni, talkā jāņem vien dažas lietas un radošais gars.

Nepieciešamie materiāli:

  • aplikāciju papīrs (krāsas izvēlies, kādas tīk, bet iesakām nodrošināties ar sarkanām sloksnēm);
  • kartona tualetes papīra rullīši;
  • lineāls;
  • parastais zīmulis;
  • līmes zīmulis;
  • melns flomāsters;
  • šķēres.

Vispirms sagatavo nepieciešamos elementus aplikācijām. Uzzīmē uz aplikāciju papīra Ziemassvētku vecīša kājiņas, stulmu pūciņas (2 gab.), dāvanu maisiņu, divus cimdiņus, vecīša bārdu, cepurīti un tās balto maliņu un bumbuli. Tad visu rūpīgi izgriez ar šķērēm.

Foto: Shutterstock

Pēc tam sagatavo sīkās detaļas. Pirmajam skurstenim, kur vecītis iegāzies vēkšpēdus uz Ziemassvētku vecīša kājām ar melnu marķieri iekrāso zābaciņus, kā arī pielīmē baltās zābaku pūciņas. Uz dāvanu maisiņa vari pielīmēt baltu vietu lentītei vai uzzīmēt to ar marķieri.

Foto: Shutterstock

Zābaciņiem jāizskatās šādi.

Foto: Shutterstock

Otrajam skurstenītim vecīša bārdā ar flomāsteru ievelc vilnīšus. Pie bārdas pielīmē cepurīti, atloki to slīpi, un tad galā pielīmē bumbuli, bet gar cepures apakšmalu baltās aplikācijas taisnstūrīti, kas kalpos kā pūciņa. Arī cimdiņiem pielīmē baltās "pūciņas". Zemāk bildē redzams gala rezultāts, nesteidzies vēl šīs detaļas līmēt kartona rullītī!

Foto: Shutterstock

Kad sīkās detaļas sagatavotas, ņem divas aplikāciju papīra sloksnes, kas būs skursteņa ķieģeļi. Nomēri sloksnes, lai tās būtu tik lielas, ka nosedz kartona tualetes papīra rullīti, atstājot aptuveni 1 cm biezu maliņu augšā, kas būs rullītī jāieloka iekšā. Tad uz aplikāciju papīra loksnēm ar flomāsteru un lineāla palīdzību sazīmē horizontālas līnijas vienādās atstarpēs.

Foto: Shutterstock

Pēc tam ar flomāsteru sazīmē vertikālas līnijas, lai veidotos ķieģeļa šūniņas.

Foto: Shutterstock

Aplīmē sazīmēto papīra loksni ap tualetes papīra rullīti, rūpīgi nosedzot to visu. Neuzķellē par daudz līmes!

Foto: Shutterstock

Uzmanīgi noloki lieko maliņu un pielīmē iekšpusē, lai tā neceltos uz augšu.

Foto: Shutterstock

Tagad piņķerīgākais – Ziemassvētku vecītis jāievieto skurstenī. Noķellē kāju maliņas ar līmes zīmuli un uzmanīgi pielīmē pie skursteņa sieniņām no iekšpuses.

Foto: Shutterstock

Dāvanu maisiņu pielīmē tā, lai izskatītos, ka tas karājas pāri malām. Skurstenītis, kurā Ziemassvētku vecītis šļūc lejup, gatavs!

Foto: Shutterstock

Otram skurstenītim, no kura sprauksies ārā vecīša galva, dari tā: nosmērē pašu bārdas galiņu ar līmi un pielīmē pie skursteņa iekšējās sieniņas. Bet cimdiņus pielīmē tā, lai tie pārkarātos skursteņa maliņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!