Foto: Shutterstock
Vai rotājumi karināšanai Ziemassvētku eglītes zaros jau sagatavoti? Ja nē, lūk, vienkārša ideja, ko īstenot kopā ar bērniem!

Krāsainā kartona eglīšu bumbiņas vari kārt ne tikai zaļojošajos skujeņa zariņos, bet arī izmantot mājas izrotāšanai. Turklāt šis darbiņš būs pa spēkam bērniem pašiem, vecākiem piedaloties vien minimāli.

Nepieciešamās lietas:

  • stingra kartona loksne;
  • krāsainas kartona loksnes;
  • parastais zīmulis;
  • šķēres;
  • līmes zīmulis;
  • kokvilnas aukliņa.

Vispirms ar parasto zīmuli uz stingras kartona loksnes uzzīmē iecerēto bumbu – tā var būt tik liela, cik vien vēlies. Kad bumba uzzīmēta, izgriez to ar šķērēm – cietais kartona eglīšu bumbas siluets kalpos kā trafarets. Tad liec trafaretu virsū uz krāsainas kartona loksnes, apvelc vairākas bumbas un izgriez.

Foto: Shutterstock

Kokvilnas aukliņu sagriez aptuveni 8–10 cm garos pavedienos, tik daudz, cik plāno taisīt eglīšu bumbuļus. Ņem aukliņas pavedienu un pielīmē krāsainā bumbuļa vienā pusē, lai veidotos cilpa.

Foto: Shutterstock

Kad aukliņa pielīmēta, paņem vēl vienu izgriezto bumbuli un līmē virsū tam, pie kura pielīmēta aukliņa. Šo soli var arī izlaist, bet, salīmējot divus kartona bumbuļus kopā, rotājums būs biezāks, bet aukliņa – paslēpta.

Foto: Shutterstock

Pēc tam vari gatavo rotājumu papildināt ar sīkākām detaļām, uzlīmējot virsū citas krāsas bumbiņas, trijstūrīšus vai kādu citu formu pēc sirds patikas.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!