Foto: Privātais arhīvs
Kristīni Vītolu man ieteica kā raksta varoni, jo viņa esot "Kazdangas pagasta enerģijas spridzeklis". Drīz būs astoņi gadi, kopš Vītolu ģimene – Kristīne, Raitis un viņu četri bērni Kristiāns (20), Roberts (17), Meldra (12) un Edvards (8) – atgriezusies Latvijā, jaunā dzīvesvietā. Turklāt šis lēmums pieņemts krasi – kad, desmit gadus jau nodzīvojusi Īrijā, ģimene bija domājusi tur palikt pavisam. Lēmums un soļi, lai atgrieztos, pieņemti trīs dienās! Kristīne stāsta, kā ģimene savulaik iedzīvojās Īrijā un kā tas no jauna bija jādara dzimtenē. Viņa atklāj arī aizkustinošu stāstu par abu laulībām pēc desmit gadiem, citādo grūtniecības aprūpē un izglītībā te un Īrijā.


Viņa atklāj arī aizkustinošu stāstu par abu laulībām pēc desmit gadiem, citādo grūtniecības aprūpē un izglītībā te un Īrijā.

Ceļš uz Īriju Vītolu ģimenei, tobrīd ventspilniekiem ar diviem bērniem, sākās pirms teju 18 gadiem. "Vecākajam dēlam tobrīd bija pieci gadi, bija iegādāts dzīvoklis, un gribējām to ātrāk nomaksāt. Tāpēc domājām – aizbrauksim uz diviem gadiem pastrādāt uz Īriju – līdz dēls sāks iet skolā. Divi gadi izvērtās desmit gados," stāsta Kristīne.

Vīrs Īrijā, Limerikas apkārtnē, tāpat kā Latvijā, strādāja lauksaimniecībā, bet Kristīne atrada darbu datoru rūpnīcā "Dell". "Man bija ļoti labas angļu valodas zināšanas, es izturēju testu, kurā bija jāsaliek detaļas, un strādāju saistībā ar lielo serveru salikšanu. Nostrādāju tur trīs gadus, tad piedzima meita," atmiņās dalās Kristīne.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!