Foto: Shutterstock
No saaukstēšanās vai citām negaidītām veselības likstām nav pasargāts neviens. Īpaši grūts šis periods var izrādīties tam vecākam, kurš vēl papildus savai slimošanai atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā (BKA) un ir atbildīgs par mazulīša aprūpi. Jautājumu par to, kā tikt galā ar pienākumiem, ja vienlaikus slimo gan mamma, gan bērns, aktualizējuši "Twitter" lietotāji, un, kā izrādās, tik bezcerīgi viss nemaz nav.

Diskusijas dalībnieku pieredze līdzīgās situācijās bijusi atšķirīga – vienā gadījumā pie šāda scenārija, kad mamma, kas ir BKA, pati sava veselības stāvokļa dēļ nevar parūpēties par bērnu, ģimenes ārsts izrakstījis tēvam saucamo B lapu, kamēr citā gadījumā uzsvērts, ka to fiziski nav iespējams realizēt – sociālie pabalsti par vienu personu nevar pārklāties. Lai viestu skaidrību, diskusijā iesaistīta Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), kuras pārstāvji komentējuši: "Ja bērna kopšanas atvaļinājuma laikā mamma pamatotu iemeslu dēļ (piemēram, mammas veselības stāvoklis, slimība) nevar parūpēties par slimo bērnu, tad darbnespējas lapas (DNL) nepieciešamību tētim par slima bērna kopšanu atbilstoši kompetencei izvērtē ārsts."
Veselības inspekcijas pārstāve Iveta Balode potālam "Cālis" apstiprina, ka ģimenes ārsts var izsniegt DNL bērna tēvam, ja māte, kas ar bērnu ir BKA, ir apslimusi un arī bērns slimo, līdz ar to viņa pati nespēj bērnu aprūpēt. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!